Huvudmeny

Huvudgren:

Omsorg och hjälp

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Publicerad:

Vsymbol

Maria Jigåker och Anita Jonsson, äldresamordnare i Vaggeryds kommun

Varmt engagemang bakom årets seniorvecka – "lust till livet, hela livet"

Anitas och Marias vägar möttes på Sörgården i början av 2000-talet. I tre års tid har de arbetat tillsammans som äldresamordnare och är hängivna de äldre i Vaggeryds kommun. Med liv och lust har de sedan årsskiftet engagerat sig i att planera för årets seniorvecka som går av stapeln under vecka 40.

Vad är seniorveckan?
Det är en vecka för seniorer där vi önskar berätta om det breda utbudet av aktiviteter som finns för dem i kommunen. Vi vill upplysa om vilka samhällsinsatser som finns tillgängliga.

-Idén bakom seniorveckan handlar om att vi önskar att ha ett utbud som gör att seniorerna ska må bra så länge de lever. Att ha roligt och känna glädje trots att man är äldre, säger Maria Jigåker.

-Du mår bättre när du får umgås, knyta kontakter. Det vill vi skapa platser för, tillägger Anita Jonsson.

Vilka ligger bakom seniorveckan?
Anita berättar att det är de två som står för planeringen samt alla som medverkar på något sätt.

-Efter förra året, när vi gjorde allt själva, har vi lärt oss att samarbeta för att få ett bredare koncept. Alla olika samarbetspartners kompletterar varandra. Vi konkurrerar inte med varandra. Vi gör detta tillsammans. Berättar Anita och tillägger uppskattande att,

-Det är fantastiskt att alla ställer upp, öppnar upp sina lokaler för detta och vill vara med.

Vad kan man som senior förvänta sig av seniorveckan?
-Du kan förvänta dig mycket information och förslag vad man kan göra i vår kommun. Gott fika men framförallt få information som gör att du känner dig trygg i din vardag. Du kan få hjälp med hur du kommer in på 1177. Du kan få information hur du gör för att åka buss som senior. Hur det fungerar att få en rullator och mycket mer. Du kan passa på att testa någon ny aktivitet som erbjuds under veckan, sammanfattar Maria och Anita tillsammans.

-Vi ser framemot att möta alla er besökare och hälsar dig hjärtligt välkommen!

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Christin Henryd