Huvudmeny

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2016-06-20 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2016-06-20

Buss och röda lyktor

Vaggeryds kommun reagerar på inställd nattbuss

Med anledning av att Jönköpings länstrafik beslutat att ställa in nattbuss från Jönköping till Värnamo via Vaggeryds kommun, diskuterad kommunstyrelsens arbetsutskott frågan och beslutade att skicka följande skrivelse till länstrafiken:

Vaggeryds kommun tog den 13 juni del av informationen att Jönköpings Länstrafik under fyra veckor avser att dra in nattbuss 133 med avgång från Jönköpings resecentrum natt mot lördag och söndag klockan 02.15 under perioden 17 juni till 9 juli. Bussen trafikerar sträckan Jönköping- Vaggeryd/Skillingaryd-Värnamo.

Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlade ärendet vid sitt sammanträde onsdag den 15 juni och beslutade att ge kommunledningskontoret i uppdrag att meddela Jönköpings Länstrafik att en indragning av nattbussen inte godtas som åtgärd på problemet.

Vaggeryds kommun anser att det är fel att låta den stora massan drabbas av problem orsakade av ett fåtal och att andra åtgärder istället för en indragning av bussen därför bör vidtas för att lösa de problem som beskrivs i Länstrafikens brev till kommunen.

Ett önskemål är att ett möte mellan berörda kommuner (Jönköping, Vaggeryd, Värnamo) och berörda aktörer samt Polisen inom ramen för det brottsförebyggande arbetet kommer till stånd snarast. Vaggeryds kommun föreslår att Länstrafiken tar initiativ till detta möte.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2016-06-20

Sidansvarig:

Johan Lundell