Huvudmeny

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2017-11-15 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2017-11-15

Kråsatåg

Tätare turer med Krösatågen från 10 december

Krösatågen storsatsar med fler turer mellan Halland och Småland. Från och med den 10 december får du sju turer i vardera riktning, varje vardag inom Halland och vidare mot Småland. Dessutom blir det ännu bättre förbindelser till och från Jönköping.

Den ökade turtätheten kommer att ge fler resmöjligheter, framförallt morgon och eftermiddag. Det innebär att tåget i fortsättningen kommer att gå hela vägen mellan Halmstad och Värnamo och vidare mot Jönköping eller Nässjö.

Med Krösatågen kan du enkelt resa sträckan Halmstad-Värnamo-Vaggeryd-Jönköping/Nässjö. I Värnamo ges också möjligheten att byta till tåg mot Växjö. Med den nya tidtabellen förstärks kopplingen mellan Halmstad och Jönköping ytterligare. Möjligheten finns också att byta till snabbtåg mot Stockholm och Linköping – antingen i Nässjö eller i Värnamo via Alvesta. Du som är smålänning kommer att dra nytta av den ökade turtätheten ner till Halmstad och anslutningarna mot Skåne och Göteborg.

Den nya tidtabellen träder i kraft den 10 december. Inför trafikstarten hittar du den på hallandstrafiken.selänk till annan webbplats och jlt.selänk till annan webbplats där du kan planera din resa.

Satsning för framtiden

Den stora satsningen på Krösatågen mellan Småland och Halland drivs i samarbete mellan Hallandstrafiken och Jönköpings länstrafik. De närmaste tre åren investeras 15 miljoner kronor i projektet som ska bidra till att öka resandet på sträckan Halmstad-Värnamo-Nässjö/Jönköping.

Projektet kommer att utvärderas löpande under perioden och blir underlaget för kommande beslut om tågtrafiken i Halland. I dag är resandet lågt, både inom Halland och vidare mot Småland.

Resandet måste öka om det ska gå tåg på sträckan i framtiden. Därför är projektet ett viktigt test och en bra möjlighet att få fler resenärer att välja tåget.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2017-11-15

Sidansvarig:

Johan Lundell