Huvudmeny

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2019-10-25 och kan vara inaktuell.

Publicerad:

Reflexer med Vaggeryds kommuns logga

Reflexkampanj 21-25 oktober - Nu ska vi synas i mörkret!

Sista helgen i oktober går vi över till vintertid och kvällarna blir mörkare. Då är det dags att ta fram reflexerna! Därför har Vaggeryds kommun en reflexkampanj mellan den 21-25 oktober. Målet är att få fler att synas i höstmörkret.

Under hela veckan mellan den 21-25 oktober är allmänheten välkommen att hämta reflexer i receptionen på kommunhuset i Skillingaryd.
Fredagen den 25  oktober kommer personal från tekniska kontoret även att dela ut reflexer utanför ICA och runt centrum i Vaggeryd, samt utanför Hemköp och Systembolaget i Skillingaryd. Vi finns på plats från klockan 15:00-17:00. Reflexerna kan, beroende på efterfrågan, komma att ta slut innan klockan 17:00.

Reflexkampanjen är ett gemensamt initiativ av Gislaved, Gnosjö, Vaggeryd och Värnamo (GGVV) kommuner, tillsammans med NTF (Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande). Kampanjen pågår samtidigt i dessa kommuner.

Så ska en bra reflex vara
NTF:s webbplatslänk till annan webbplats kan du läsa hur en bra reflex ska vara samt hur du kan testa för att se om en gammal reflex fortfarande fungerar. Reflexer slits nämligen och kan efter ett tag bli mindre effektiva.

Reflexen ska vara minst 15 kvadratcentimeter och vara CE-märkt. Den ska även ha ett högt CIL-värde (ett mått på reflektionsförmåga). Ett CIL-värde på 400 ger i de flesta fall en siktsträcka på mer än 140 meter för två bilar som möts i halvljus.

Det finns en del saker att tänka på när du bär reflex:

  • Använd reflex både i stan och på landet. Tänk på att bara för att du ser, är det inte säkert att andra ser dig.
  • Bär reflex så att det syns från olika håll, till exempel reflexband rund hand- och fotleder.
  • Hundar och hästar behöver också reflexer.
  • Ha en reflex tillhands i jackfickan året om, det finns mörka timmar alla årets dygn.
Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Linda Viskic