Huvudmeny

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Publicerad:

Parkering på Ljungberghsgatan i Skillingaryd

Vi bygger om parkeringarna och gatan bakom kommunhuset i Skillingaryd

För att förbättra trafiksäkerheten samt framkomligheten kommer tekniska kontoret att bygga om de allmänna parkeringarna samt gatan bakom kommunhuset Skillingehus. Arbetet kommer att pågå under veckorna 26-29. Det innebär att vi kommer att stänga av samtliga parkeringar och del av Ljungberghsgatan från Artillerigatan till vårdcentralen. Därför ber vi alla fordonsägare som parkerar inom området att senast 2022-06-24 flytta på sina fordon.

Vi kommer att göra om parkeringarna till snedställda parkeringar samt utöka fickparkeringarna längre ner på gatan. I samband med detta kommer vi även att ta bort den gamla asfalten och lägga ny på Ljungberghsgatan mellan Artillerigatan och vårdcentralen. Under tiden som den delen av gatan är avstängd hänvisar vi all trafik som ska till vårdcentralen att använda infarten vid cirkulationsplatsen på Södra vägen.

Innan arbetet startar kommer vi även att sätta upp skyltar vid parkeringarna för att informera fordonsägare om den kommande avstängningen. Då ombyggnationen sker under pågående semesterperiod räknar vi med att efterfrågan på parkeringar i området kommer att vara mindre.

Flytt av busshållplatser

Avstängningen av Ljungberghsgatan under vecka 26-29 påverkar även busstrafiken och linje 500, 133 och 136. Bussarna omdirigeras därför till Storgatan och busshållplatserna på Ljungberghsgatan stängs av. Tillfälliga busshållplatser kommer istället att finnas vid Skillingaryds pizzeria i södergående riktning och vid The Fresh Food Bistro (gamla Teds) i norrgående riktning.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Linda Viskic