Huvudmeny

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Publicerad:

Ritning över ombyggnationen av Storgatan i Skillingaryd

Tekniska kontoret bygger om del av Storgatan i Skillingaryd

Efter sommaren startar tekniska kontoret arbetet med att bygga om del av Storgatan i Skillingaryd. Det gäller delen av gatan mellan korsningen Storgatan/Sturegatan och korsningen Storgatan/Artillerigatan. Vi räknar med att arbetet kommer att pågå i totalt fyra till fem månader. Det kan också dröja till nästa år innan gatan är helt återställd.

Vi kommer att stänga av gatan i olika etapper. Arbetet med varje etapp kommer att ta cirka en månad. Under avstängningen kommer vi förnya vattenledningar, byta serviser och stänga de serviser som inte längre används samt dimensionera upp dagvatten och byta dagvattenbrunnar. Ledningsförnyelse sker i samordning med andra ledningsägare så som Vattenfall och Vaggeryds Energi AB när det gäller elnät, fjärrvärme och fiber.

Vi kommer sedan att anlägga nya planteringar, parkeringsplatser, passager, belysning samt olika former av gatstenar och markplattor för att skapa en torgmiljö och centrumkaraktär i centrala Skillingaryd.

Omledning av trafik via Ljungberghsgatan

Under tiden som Storgatan är avstängd kommer trafiken att ledas om via Ljungberghsgatan.
Vi uppmanar alla trafikanter att följa orange vägvisning på plats. Mer information om omledningen samt ombyggnationen finns under rubriken Relaterat längre ned på denna sida.

Ett inbjudande centrum

När arbetet är färdigt kommer en ny utformning av Storgatan med vackra körsbärsträd och säkra passager för gående ska skapa ett inbjudande centrum samt uppmuntra till möten och social samvaro. Tanken är att Storgatan kommer att bli mer än bara en genomfartsgata – den blir en del av ett levande centrum som sammanlänkar Skillingaryd från öst till väst.

Vi är medvetna om de olägenheter ombyggnationen kommer att innebära. Vi beklagar störningarna och ber om överseende med dessa under tiden som arbetet pågår!

Vid eventuella frågor går det bra att kontakta tekniska kontoret på telefon 0370-67 80 00 eller genom att skicka e-post till tekniska@vaggeryd.se.

SMS-avisering vid vattenavstängning

Tekniska kontoret kan komma att tillfälligt stänga av vattnet till fastigheter på grund av arbetet med vattenledningar och serviser i Storgatan. Vi informerar då om avstängningarna via sms. Information publiceras också på kommunens webbplats. Får du inget sms kan du registrera ditt telefonnummer via länken här nedanför.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Linda Viskic