Huvudmeny

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Tåg

Resa, buss, tåg och flyg

I Vaggeryds kommun finns goda möjligheter att resa med buss och tåg och flyg. Vaggeryds kommun har ett bra läge mitt i södra Sverige. E4:an rakt genom kommunen gör det enkelt att ta sig till Jönköping, Malmö och Stockholm med bil.

Åker du bil tar det tack vare E4:an 20–30 min till Jönköping eller Värnamo. Andra närliggande orter är Värnamo, Nässjö, Sävsjö, Gnosjö, Gislaved, Eksjö och Växjö.

Resa med tåg

Länstrafiken bedriver tågtrafik genom Vaggeryds kommun mellan Halmstad–Nässjö via Hok och mellan Jönköping–Värnamo.

Sträckan Halmstad–Nässjö trafikeras med turer dagligen och sträckan Jönköping–Värnamo trafikeras varje dag med avgångar ungefär en gång i timmen.

Resa med buss

Länstrafiken kör med fem busslinjer genom Vaggeryds kommun. Vanligtvis tar det cirka 30–45 minuter mellan Vaggeryd och Jönköping.

Buss 133: Jönköping–Vaggeryd–Skillingaryd–Värnamo (med fler hållplatser)

Buss 136: Jönköping–Vaggeryd–Skillingaryd–Hillerstorp–Gnosjö (med fler hållplatser)

Buss 141: Jönköping-Hok-Sävsjö (med fler hållplatser)

Buss 500, snabbuss: Jönköping-Vaggeryd-Skillingaryd-Värnamo (med fler hållplatser)

Buss 520, snabbuss: Jönköping–Torsvik–Skillingaryd–Värnamo

Närtrafik

Om du bor på landsbygden utanför en tätort och har längre än 1 km till närmaste hållplats för linjetrafik har du möjlighet att åka Närtrafik. Du kan då resa mellan bostaden och närmaste tätort inom kommunen, alternativt kommunhuvudorten och i vissa fall över kommun/länsgräns. Du kan även åka till närmaste hållplats. Det är också möjligt att resa till fritidsanläggningar som ligger i anslutning till tätort (max 3 km utanför tätort).

Närtrafiken är inte till för att lösa skol- och arbetspendlingsresor. Resan kan samordnas med färdtjänst- och sjukresor.

När kan jag resa?

Med Närtrafik kan du resa följande tider; vardagar klockan 9:00–13:00 och 17:00–22:00 samt lördagar, söndagar och helgdagar kl. 15:00–22:00. Du kan göra 6 enkelresor/vecka. Närtrafiken är inställd på påskafton, midsommarafton, julafton och nyårsafton.

Hur beställer jag min resa?
Du beställer din resa med Närtrafiken hos Länstrafikens serviceresor på telefonnummer 020-777 666. Serviceresor har öppet måndag-söndag klockan 7:00-23:00.

Flyg

Inom en halvtimme ligger Jönköping Airport med ett stort utbud av flygningar inom Sverige. Via Landvetter och Köpenhamn når du destinationer över hela världen.

Cykelavstånd

I Vaggeryds kommun ligger mycket inom cykelavstånd. Det är också relativt slätt vilket gör att det går lätt att cykla även lite längre sträckor. I och runt tätorterna Vaggeryd och Skillingaryd är gång- och cykelvägarna väl utbyggda.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Torbjörn Åkerblad