Huvudmeny

Huvudgren:

Uppleva och göra

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
vandrar i motljus. Foto: Bokinge bild

Vandra och cykla

Cykla eller vandra genom de små byarna, i skogen, längs gärdsgårdar och stenmurar, stanna till och ta ett dopp i någon sjö ni passerar. Här finns flera leder att välja mellan, med olika längder och sträckning genom kommunen.

Munkaleden, Franciskusleden samt Höglandsleden, en del av Smålandsleden

Genom kommunen går tre fina vandringsleder som är utmärkta med skyltar.

Munkaleden mellan Nydala och Byarum, ger möjlighet till en 40 km lång meditationsvandring på en väl utmärkt vandringsled.

Franciskusleden är en pilgrimsled som fortsätter där Munkaleden slutar i Byarum och vidare norrut genom kommunen mot Jönköping. Slutmålet är sedan Alvastra klosterruin utanför Vadstena.

Höglandsleden , en del av Smålandsleden, går genom Vaggeryds kommun från Gnosjö kommun i väster och Sävsjö kommun i öster – förbi Hooks Herrgård och österut via Långserum. Här passerar du också en av kommunens högre höjder i väster med vacker utsikt.

Kartor för vandrings- och cykelleder

Höglandsleden i Vaggeryds kommun

Promenera i Vaggeryds kommun

I kartan nedan hittar du promenadleder i Vaggeryds kommun. Klicka på lederna för mer information. Om du befinner dig på mobilen kan du klicka i stjärnan ovanför kartan så sparas kartan i din telefon och kan användas i programmet Google maps.

Cykla i Vaggeryds kommun

I kartan nedan hittar du cykelleder i Vaggeryds kommun. Klicka på lederna för mer information. Om du befinner dig på mobilen kan du klicka i stjärnan ovanför kartan så sparas kartan i din telefon och kan användas i programmet Google maps.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Johan Lundell