Huvudmeny

Huvudgren:

Uppleva och göra

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Hälsocenter Vaggeryds kommun

På Hälsocenter Vaggeryds kommun kan du som invånare få stöd att förändra dina levnadsvanor för en bättre eller bibehållen hälsa. Vi stödjer och skapar goda förutsättningar för en långsiktig, hållbar, hälsosam och aktiv livsstil för invånare i kommunen.

Vid hälsocenter i Vaggeryds kommun finns en hälsocoach som arbetar med bland annat att hjälpa invånare med FaR, Fysisk aktivitet på Recept, hitta träningsformer som passar dem, antingen att lotsa dem ut i föreningsliv eller till privata aktörer som har valt att ingå i ett samarbete, alternativt i träningsgrupper som Hälsocenter Vaggeryds kommun arrangerar.

Digital tipspromenad - XRundan

En aktivitet som Hälsocenter Vaggeryds kommun har ansvar för är XRundan, en digital tipspromenad som finns i Skillingaryd och Vaggeryd. Med en app skannar du frågorna och svarar i din telefon.

Fysisk aktivitet på recept - FaR

FaR skrivs ut av legitimerad personal på vårdcentralerna och är ett bevisat, effektivt sätt att hjälpa människor till en hälsosammare livsstil.

Vårt samhälle måste i betydligt större utsträckning jobba med förebyggande åtgärder, Friskvård, och på detta sätt minska sjukvård och ohälsa. För många betyder en liten insats för en hälsosammare livsstil stora vinster i välmående.

Hälsocenter Vaggeryds kommun

Vaggeryds kommuns Hälsocenter är ett samverkansarbete mellan Vaggeryds kommun, Region Jönköpings län, civilsamhälle och föreningsliv.

Hälsocenter är placerad under kultur- och fritidsförvaltningen i bibliotekets organisation.

Vid frågor om Hälsocenter Vaggeryds kommun kontakta:

Hälsocoach Jerry Karlsson, tel: 0370-67 88 24

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Beata Vilkhed