Huvudmeny

Huvudgren:

Uppleva och göra

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2017-05-15 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2017-05-15

Hublet på Vaggeryds bibliotek.

Först med digital läsning

Vaggeryds bibliotek är tillsammans med biblioteken i Nässjö, Värnamo, Gislaved, Gnosjö och Jönköping först i Sverige med att erbjuda besökarna bibliotekets utbud via en surfplatta - en "Hublet".

Det finns ett stort utbud av digitala tidningar, tidskrifter, böcker och talböcker om olika ämnen och på olika språk, som vi hoppas att fler hittar nu när vi kan erbjuda lån av surfplattan ”Hublet”, säger Mia Olausson, bibliotekarie på Vaggeryds bibliotek.

Tillgängligt i bibliotekets lokaler

Genom att visa ditt lånekort får du som biblioteksbesökare en pinkod. Pinkoden lösgör surfplattan från dockningsstationen, som du därefter kan använda fritt i bibliotekets lokaler. Surfplattorna fungerar bara med bibliotekets eget wifi-nätverk.

Syftet är att marknadsföra bibliotekens digitala utbud och stimulera läsning med hjälp av digital teknik. Förhoppningen är att det ska öka den digitala kompetensen och bidra till att minska den digitala klyftan i samhället, berättar Mia.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2017-05-15

Sidansvarig:

Alija Bucuk

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision