Huvudmeny

Huvudgren:

Uppleva och göra

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2017-03-17 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2017-03-17

Hassan, Gillis och Otilia

Hassan, Gillis och Othilia (Foto: press/tv4).

Mästerkockarna till Fenix under Earth Hour

Lördag den 25 mars genomförs världens största klimatmanifestation, Earth Hour. I Vaggeryds kommun uppmärksammar vi detta genom att anordna en Earth Hour-dag mellan 11–15 på Fenix kultur- och kunskapscentrum.

Det kommer att bli en fullspäckad dag med matmarknad, tipspromenad och flera spännande utställare. Vi kommer även att få besök av Hassan, Othilia och Gillis från Sveriges Mästerkock som kommer och lagar mat.

Mellan 17:00 – 22:00 fortsätter uppmärksammandet av Earth Hour på UC i Vaggeryd med flera spännande aktiviteter så som tipspromenad om hållbarhet, grillning, nedsläckning, Earth Hour-quiz samt seminarium om framtidens mat.

Program

Besök av Hassan, Othilia och Gillis från Sveriges Mästerkock

Kom och smaka på miljösmart mat som Hassan, Othilia och Gillis från Sveriges Mästerkock lagar på plats med närproducerade råvaror.

Lokala matproducenter

Hammargrens bigårdar, Byarums skafferi, Linneryd Södergård och en ostproducent från Arla visar upp sitt arbete och sina produkter!

Miljöcafé

Under dagen kommer fenixelever att finnas på plats och sälja fika!

Workshop: lappa, laga och piffa

Ta med dig dina klädesplagg från garderoben som behöver lite extra kärlek och delta i vår workshop: lappa, laga och piffa. Workshopen leds av Maria Eklind i Vaggeryds bibliotek.

Tävling om fina priser

Att källsortera tycker vissa är lätt, men att sortera med tidspress mot ett annat lag gör det betydligt svårare. Under dagen kommer vi även att ha en tipspromenad där du får sätta dina miljökunskaper på prov. Delta och vinn fina priser!

Hur fungerar en vindturbin?

Vaggeryds biblioteks makerspace visar hur ett vindkraftverk fungerar med hjälp av Arduino – ett kretskort som tagit makervärlden med storm. Arduino gör det lätt för vem som helst att bygga egna elektroniksaker. Det finns flera kretskort som man kan låna och utforska!

Utställare

Utställare som kommer att finnas på plats är bland annat NBV, LRF, Återvinningscentralen, VSBo och Naturskyddsföreningen.

Miljölöfte och ljus

Kom till miljöhörnan och skriv ditt miljölöfte för 2017 och få ett ljus som du kan tända under Earth Hour-timmen senare på kvällen.

Miljöhörnan: Tema låga grundvattennivåer

I miljöhörnan kan du få mycket viktig information kring grundvattenbristen och tips kring hur du som privatperson ska hantera detta.

UC i Vaggeryd

Mellan 17:00 – 22:00 fortsätter uppmärksammandet av Earth Hour på UC i Vaggeryd med flera spännande aktiviteter så som tipspromenad om hållbarhet, grillning, nedsläckning, Earth Hour-quiz samt seminarium om framtidens mat.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2017-03-17

Sidansvarig:

Alija Bucuk