Uppleva och göra

Obs! Denna nyhet är från 2019-02-28 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2019-02-28

Välkommen till kommunens nya turistwebb

Startsida turistwebb.

Sedan ett par månader tillbaka har Vaggeryds kommun arbetat med att ta fram en ny turistwebb. Syftet är att visa vad som finns att uppleva och göra i kommunen.

Förutom att presentera aktuella evenemang kommer även andra typer av verksamheter så som boenden, restauranger, gårdsbutiker och caféer att presenteras.

Ett av kommunfullmäktiges mål är att vi ska vara en attraktiv plats att bo, leva och verka i. Vi hoppas att den nya hemsidan kan stärka kommunen som plats och att vi tillsammans kan visa på utbudet, säger Alija Bucuk, kommunikatör på kommunledningskontoret.

Hela innehållet, strukturen och kategoriseringen har fått en genomgång. Vi har jobbat med tillgängligheten och merparten av dem som surfar in på vår webb idag använder mobilen. Det är något som vi också har jobbat efter. Vi tror och hoppas att den nya hemsidan blir ett lyft för den som vill hitta information om boende och vad man kan uppleva och göra i kommunen, säger Alija Bucuk.

Några förbättringar:

• En helt ny struktur som gör det lättare att hitta och navigera.
  • Bättre sökbarhet och filtrering för olika evenemang och produkter. Bättre sökmotor och sökanpassat innehåll.
  • Kvalitetssäkring - tillfälle att se över informationen och förbättra innehållet.
  • Möjlighet till högre kvalitet på bilder och filmer.
  • Bättre mobilanpassning än tidigare och renare design.
  • Motsvarar höga krav på tillgänglighet.

Skicka in bidrag

Den som arrangerar ett evenemang eller vill presentera sin verksamhet kan skicka in sitt bidrag via länken nedan.

Vi hoppas att så många som möjligt vill vara med och bidra till en välfylld turistwebb. Vi kommer kontinuerligt att uppdatera sidan med nya evenemang och verksamheter, avslutar Alija.

2019-02-28

Alija Bucuk