Uppleva och göra

Publicerad: 2019-04-08

Väg och kyrka.

Så funkar Leader i praktiken

Följ med leaderbussen genom Västra Småland för att besöka olika projekt som visar vad du kan åstadkomma i din del av EU med hjälp av lokala krafter i kombination med EU-pengar.

Sedan 2016 har Leader Västra Småland gett olika projektägare möjlighet att driva så kallade Leader-projekt. Leader ingår i Landsbygdsprogrammet 2014-2020. Nu vill Leader Västra Småland bjuda in dig till en rundresa i vårt område för att besöka olika projekt som visar vad du kan åstadkomma i din del av EU med hjälp av lokala krafter i kombination med EU-pengar.

16 april Gislaved och Gnosjö kommun

Start kl. 13:00 Gnosjö Station. Färden går mot Hestra där vi börjar med ett besök vid Boulebanorna. Nästa stopp blir vidArbetsmarknadsorganisationen i Anderstorp där du får se mer av projektet Validering för inkludering, här blir det även fika-paus och den som vill kan shoppa fint hantverk i den lilla butiken. Kosan styrs sedan mot Kulltorp och projektet Skolan i Skogen. Vidare kör vi längs med Sammanlänken förbi Tyngel och med siktet inställt på Uppebo och projektet med ny Bryggramp där det också avslutas med god lokalproducerad kvällsmat innan bussen går åter mot Gnosjö Station.

2 maj Vaggeryd och Jönköpings kommun

Start kl. 13:00 vid All:In All-Service på Smedjegatan i Skillingaryd. Bussen tar sedan en sväng förbi Bratteborgs nya fina stall på vägen mot Röshults Djur och Natur där det blir fika-paus i det gröna. Därefter går färden mot Chokladverkstan där projektet Mer marknadsförd mat tar emot, här går det även fint att shoppa godsaker. Vidare resa tar oss till underbara Sjöbo i Bottnaryd där det även här avslutas med god lokalproducerad kvällsmat utomhus innan bussen tar dej tillbaks till Skillingaryd.

Det kostar inget att följa med på utflykterna men du behöver anmäla dej. Det gör du genom att skicka ett mail till info@leadervastrasmaland.se med ditt namn och telefonnr, det är också viktigt för oss att veta om det finns någon form av matallergi eller andra behov som vi behöver ta hänsyn till. När bussen är full går det inte längre att anmäla sej så vänta inte för länge!

Vid frågor ring: 0370-33 10 30

2019-04-08