Uppleva och göra

Publicerad: 2019-05-27

Lördag den 25 maj invigs Fågelforsleden med gratisaktiviteter utmed Lagan.

Nya Fågelforsleden invigs med familjedag

På lördag den 25 maj invigs nyrestaurerade Fågelforsleden i Skillingaryd med mängder av gratisaktiviteter för hela familjen.

Under fyra år har kommunen tillsammans med ideella föreningar och företag inventerat, restaurerat och synliggjort natur- och kulturvärden längs med Fågelforsleden. Leden, som är sex kilometer lång och sträcker sig utmed Lagan från Östra lägret i Skillingaryd upp till norra delen av Götaströms golfbana, är en sträcka där vandraren kan upptäcka platser som präglas av både historia och speciell natur.

Renoveringen har förverkligats med hjälp av ett statligt stöd på 270 000 kronor för LONA-projektet (Lokal Naturvårdssatsning) "Natur- och kulturled Skillingaryd".

På lördag den 25 maj invigs nya Fågelforsleden med kostnadsfria aktiviteter för hela familjen. Aktiviteterna anordnas av de företag och föreningar som har varit involverade i Fågelforsledens restaurering tillsammans med Vaggeryds kommun – Götaströms golfklubb, Hembygdsrådet Vaggeryd, Skillingaryd/Vaggeryds ornitologiska förening samt Naturskyddsföreningen Vaggeryd.

Själva invigningen sker klockan 12 på Götaströms bruk.

Aktiviteter lördag 25 maj

Kl. 11 & 13

Guidning av Götaströms bruk

Kl. 10-11.30

Fisketävling för barn och vuxna vid Åhult. Obs, eget spö medtages!

Prisutdelning sker kl. 12 vid Götaströms bruk.

Kl. 10-11.30

Byggande av smålandsgärdsgård (Åhult)

Kl. 12

Invigning av Fågelforsleden vid Götaströms bruk

Kl. 10-14

Prova på golf (Götaströms golfklubb, receptionen)

Kl. 10-14

Skattjakt för barn (Götaströms bruk)

Kl. 10-14

Håvning av smådjur – vad finns i vattnet? (Götaströms bruk)

Kl. 10-14

Guidning av kraftstationen (Götaströms kraftstation)

Kl. 10-14

Prova på kanot (Badplatsen vid golfcampingen)

Karta och aktiviteter under invigningen av Fågelforsleden lördag den 25 maj.

2019-05-27

Simone Kamm