Uppleva och göra

Obs! Denna nyhet är från 2019-05-29 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2019-05-29

I lördags återinvigdes Fågelforsleden med gratisaktiviteter utmed Lagan.

Många lockades till Fågelforsledens återinvigning

I lördags lockades ett par hundratal människor ut i naturen då Fågelforsleden återinvigdes efter omfattande renoveringar. Se bilder från dagen här.

Under fyra år har kommunen tillsammans med ideella föreningar och företag inventerat, restaurerat och synliggjort natur- och kulturvärden längs med Fågelforsleden.

Vaggeryds hembygdsråd, Naturskyddsföreningen, Ornitologiska föreningen, Götaströms golfklubb samt Vaggeryds kommun bjöd på en dag med gratisaktiviteter för att få människor att upptäcka de platser längs med Fågelforsleden som präglas av både historia och speciell natur.

Här är bilder från några av aktiviteterna under dagen.

Invigningen drog folk.

Ola Hugosson, en av drivkrafterna bakom restaureringen och återinvigningen av Fågelforsleden, sa några ord vid invigningen.

Invigningen drog folk.

Anders Palm sköt salut vid invigningen.

Det bjöds på korv och saft.

Fisketävling lockade fiskare

Fisketävling lockade fiskare.

Gärdsgårdsstaket sattes upp vid Åhult längs Fågelforsleden.

Sittplatser, nytt vindskydd, strandkant samt breddad väg är några av nyheterna vid Åhult.

Bron över vattnet.

Två energiska vandrare på nyrenoverade Fågelforsleden.

Missionskyrkan bjöd på kanotprovning.

Hos Götaströms golfklubb fick man prova på golf.

Ett sällsynt tillfälle att gå på guidning av kraftstationen vid Fågelforsdammen. Då stängdes maskinerna av tillfälligt.

I länken nedan hittar du en utskrivbar broschyr om den sex kilometer långa Fågelforsleden som sträcker sig utmed Lagan från Östra lägret i Skillingaryd upp till norra delen av Götaströms golfbana.

2019-05-29

Simone Kamm