Uppleva och göra

Publicerad: 2019-07-09

Kulturarvsdagen 7 september – Nutida bildkonst möter dåtida!

Lördagen 7 september bjuder vi in till olika aktiviteter inom graffiti, måleri och den digitala världen för barn och ungdomar på Miliseum.  För alla konstintresserade blir det ett dialogmöte  mellan konstnären Jonas Lund och Värnamos kulturchef Lars Alkner.

Årets nationella kulturarvstema "konst och underhållning" har färgats om till "Nutida bildkonst möter dåtida".

• Var med och skapa film över dagen!
    Det kommer att finnas drönare, filmkameror och digitalkameror att testa och använda under dagen. Du kommer även kunna vara med och redigerar slutprodukterna utav allt som spelas in till en film.
  • Se en av de lokala begåvningarna skapa en graffitimålning och prova på själv på en annan vägg.
  • Måla graffiti med VR
  • Måla självporträtt med inspiration från olika eror och årtionden. Tanken är att den som vill får ställa ut sitt porträtt i en framtida utställning på biblioteket.
  • VingRot - Se historien med nya ögon.
    Vaggeryds bibliotek har valt att satsa på 360-kamera och VR-teknik för att filma lokalhistoriska miljöer och berättelser tillsammans med Miliseum, fritidsgårdarna och Region Jönköpings län/regionbiblioteket, samt samverkar med fler lokala aktörer.

Dialogmöte

Samtidskonstnären Jonas Lund och Värnamos kulturchef Lars Alkner bjuder in till dialog kring nutidakonsten.

Boka in datumet!

Datum Lördagen 7 september 2019
Tid Kl 10:00-13:00 digitala aktiviteter, graffiti och måleri
Tid Kl. 13:00 Dialogmöte Jonas Lund och Lars Alkner
Plats Miliseum, Artillerigatan 12 Skillingarydlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Gratis inträde till muséet och aktiviteterna.

Evenemanget är i samverkan mellan Vaggeryds kommun, Miliseum, Studieförbundet ABF, Studieförbundet NBV och Vaggeryds Konstförening.

Möjlighet till fika finns i närmiljön på cafét Tina & Översten.

2019-07-09

Beata Vilkhed