Uppleva och göra

Publicerad: 2020-02-12

- Det är fantastiskt att få uppleva musiken, inte bara höra eller se på tv. Musikbussen är en bra lösning. Dels kommer man ju ända fram, det är bara kliva ur utanför entrén. När det är slut är det bara hoppa tillbaks in i bussen, säger Lotta och Lars-Erik Karlsson från Skillingaryd.

Ta musikcafébussen till Gummifabriken

Under våren erbjuder Vaggeryds kommun dig som kommuninvånare möjligheten att njuta av fyra konserter i Värnamo, Gummifabriken. Musikcafébussen tar dig enkelt och smidigt till och från konserterna och kostar dig inget extra.

Under fyra söndagar i vår kommer Vaggeryds kommun att erbjuda kommuninvånarna en bussresa till fyra konserter. Konserterna är en del Smålands Musik och Teaters, SMOT´s, musikcaféserie och innehåller ett brett urval av artister och musiker från olika genrer på turné i Jönköpings län. Vaggeryds kommun bekostar en buss som går från Vaggeryd via Skillingaryd och Klevshult till Värnamo, och sedan åter efter konserten.

• Kl. 15:00 – Avresa buss Vaggeryd, busshållplatsen Nådastigen, Vaggeryd
  • Kl. 15:15 – Stopp Skillingaryd, Skillingehus
  • Kl. 15:45 – Ankomst Gummifabriken
  • Kl. 15:45 – 16:00 – Tiden avses till garderob och ev. beställning av pausfika under föreställningen.
  • Kl. 16:00 – Föreställningen börjar
  • Kl. 18:00 – Återresa till Skillingaryd, Vaggeryd

Bussresan ingår i ordinarie biljettpris 150 kronor (fri entré för ungdomar upp till 20 år).

Så köper du biljett

• På biblioteken i Skillingaryd och Vaggeryd (Öppettider)
  • Via kultur- och fritidsförvaltningen (Beata Vilkhed, kontaktuppgifter nedan)

Vid frågor om bokning och specialanpassning kontakta Beata Vilkhed 0370-678459, beata.vilkhed@vaggeryd.se.

Musikcaféserien på Gummifabriken i Värnamo

Sön 9 feb 16.00 Anna Pauline
Jazz och swing med glimten i ögat.
Anna Pauline sång, Elias Källvik gitarr.

Sön 8 mar 16.00 Beatbows
Där stråkar möter rytm.
Mattias Yilbar Norgren beatbox, Svante Henryson cello.

Sön 5 apr 16.00 Sinfoniettans salongsorkester
Sinfoniettan spelar salongsmusik.
Musiker ur Jönköpings Sinfonietta

Sön 10 maj 16.00 Lise & Gertrud
Succéduon som tolkar hits – från Beatles till Vreeswijk
Lise Hummel sång, Gertrud Stenung sång och cello.

Illustration buss med text musikcafébussen

Musikcafébussen

Satsningen bygger på ett medborgarförslag av Lars-Erik Karlsson, representant för gruppen Ellekjazz. Medborgarförslaget fick avslag men en tanke utvecklades att samverka regionalt så att kommuninvånare kan ta del av Musikcaféserien. Bussresorna bidrar till miljömålen, ger trygghet för de som reser och ger unga och seniorer möjlighet att träffas. Ungdomar åker gratis med bussen om de bokar biljett till föreställningarna.

Musikcafébussen är resultat av ett samarbete med Vaggeryds Kommun och Värnamo kommun som ett led i att nå de regionala målen om att kulturen ska vara vital och närvarande i hela länet, ge alla möjlighet att delta och ta del av kulturliv och kulturupplevelser med ett välutvecklat konst- och kulturliv präglat av hög kvalitet inom både bredd och spets.

2020-02-12

Johan Lundell