Uppleva och göra

Publicerad: 2020-04-14

Påskägg

En bra påsk hemma

Nu är det påsk och påsklov. För många av oss blir det en annorlunda påsk. Vi behöver kanske tänka om och tänka nytt för att minska spridningstakten av covid-19 och inte riskera att belasta sjukvården på annan ort. Folkhälsomyndigheten rekommenderar att vi helt undviker resor i påsk.

Även om en del lovaktiviteter är inställda så finns det mycket att hitta på för den som är frisk. Om du har möjlighet så passa på att komma ut i friska luften och utforska kommunens strövområden och vandringsleder, kanske kan du njuta av en god matsäck i värmen från vårsolen och njuta av de första vårblommorna. Tänk på att hålla avstånd även utomhus.

Exempel på saker att göra

Våra smultronställen

"Vaggeryds kommun är Småland på riktigt. Här har du nära till naturen med sjöar, åar, skogar och ängar som inbjuder till bad, fiske, vandring och bär- och svampplockning. Här kan du få uppleva tystnaden och stillheten men också fartfyllda upplevelser och intressanta kulturmiljöer."

Vi hjälps åt att dämpa spridningstakten

Alla behöver hjälpa till att dämpa spridningstakten av covid-19 i Sverige. Därför behöver alla också tänka igenom om planerade helgresor eller andra resor verkligen är nödvändiga att genomföra. Den som är sjuk ska inte resa alls.

Känner du oro?

Coronaviruset påverkar oss alla på olika sätt. Många saker är inte riktigt som vanligt. En del känner sig ensamma när skolor och aktiviteter har stängt, andra känner oro i sin hemmiljö eller allmän rädsla över situationen. För dig som känner att du behöver hjälp eller någon att prata med finns flera hjälplinjer och organisationer som du kan kontakta. Det finns även aktiviteter där du som ungdom kan träffa vuxna som kan stötta dig.

2020-04-14

Johan Lundell