Uppleva och göra

Publicerad: 2020-04-27

Rollspelsförening Yin Yang Vaggeryd

Andreas Ljung är kassör i rollspelsföreningen Yin Yang.

Yin Yang - en liten förening som vill växa

De nya reglerna för kommunalt aktivitetsstöd ger lokala föreningar möjlighet att ansöka om bidrag för mindre grupper och ett bredare åldersspann.

Det gynnar oss som är en liten förening med flera äldre ungdomar bland våra medlemmar, säger Andreas Ljung, kassör i rollspelsföreningen Yin Yang i Vaggeryd.

Rollspelsföreningen Yin Yang bildades 1995. Förutom levande rollspel (sk Lajv) sysslar de med också med medeltida hantverk och olika typer av brädspel.

Från att under de första åren haft sin verksamhet i en källarlokal i Vaggeryd, hyr Yin Yang numera in sig på Sjöbogården. Här håller de nu också på att skapa en egen föreningslokal under logen på gården.

Genom åren har Yin Yang haft flera evenemang i kommunen, inte minst ”Trolltyg” på Sjöbo, ett alternativt och uppskattat sätt att fira nationaldagen. Föreningen har också anordnat spökvandringar för ungdomar under loven.

Med sina 20 medlemmar är Yin Yang idag sannolikt en av Vaggeryds minsta föreningar. Evenemangen ligger på is, men man träffas regelbundet på Sjöbo för att spela brädspel och umgås.

För att skapa evenemang krävs det att vi blir fler aktiva medlemmar i föreningen, säger Andreas Ljung. Men vi tyckte ändå att vi ville träffas och göra något tillsammans, så just nu är det brädspel som gäller.

Med de nya reglerna för lokalt aktivitetsstöd kan Yin Yang och andra mindre föreningar få bidrag för spelträffarna med endast några få deltagare. Men den största fördelen är ändå det utökade åldersspannet menar Andreas:

Flera av våra medlemmar är mellan 20-25 år och nu kan de också ingå när vi ansöker om stöd.

Våren är här och lusten att aktivera sig utomhus ökar för varje plusgrad på termometern. Med det rådande Corona-läget är alla evenemang i kommunen uppskjutna eller inställda, men nog rycker det i ”lajv-tarmen” för medlemmarna i Yin Yang.

Visst skulle det vara kul att får anordna något i framtiden. Vi får mobilisera oss och avvakta andra tider, så får vi se vad det kan bli, säger Andreas Ljung.

För mer information om Yin Yang kontakta:
Eärendil Enbuske 0730524886 eller Andreas Ljung 0704165337

Läs mer om rollspel här!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Spelträff Yin Yang

Varje månad träffas medlemmar i Yin Yang för att spela olika brädspel på Sjöbo.

2020-04-27

Lena Elf