Huvudmeny

Huvudgren:

Uppleva och göra

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2020-05-05 och kan vara inaktuell.

Publicerad:

Anna Brunnegård, Bratteborgs ridklubb med häst

Anna Brunnegård är kassör för ridklubben i Bratteborg.

Ridklubben i Bratteborg planerar för en tillvaro efter pandemin

På Bratteborgs ridskola rullar det mesta på som vanligt. Men även här har man vidtagit åtgärder för att minska smittspridning.
– Vi har lektioner som vanligt, även om det är en del bortfall i ridgrupperna, säger Anna Brunnegård, ridlärare och kassör i Bratteborgs Ryttarsällskap (BRS).

Ridklubben i Bratteborg bildades redan 1975. Länge drevs ridskolan och ridklubben var för sig, men 2012 tog klubben över driften och idag hänger de ihop. Två ridlärare undervisar 150 elever varje vecka och klubben har totalt cirka 200 medlemmar.

– Det är många barn och ungdomar som är intresserade av hästar och vi har märkt att trycket på våra ridgrupper har ökat de senaste åren, säger Anna Brunnegård.

I februari förra året invigdes klubbens nya stall. En modern byggnad på 500 kvadratmeter med plats för 22 hästar. Här bor nu alla ridskolans hästar i stora moderna boxar, med sadelkammare och tvättmöjligheter i samma byggnad. Än finns det lite kvar att putsa på, men livet har blivit så otroligt mycket enklare med eget stall intygar Anna Brunnegård.

– Det är som natt och dag mot hur vi hade det förr. Men det har gått åt mycket tid och energi på det här bygget. Vi har inte arbetat med så mycket annat inom klubben.

Vilket också resulterat i att BRS, till skillnad från många andra ridklubbar, inte har några stora ridtävlingar att ställa in på grund av coronapandemin. Fokus har under lång tid varit, och är, det nya stallet, och att bygga upp sitt koncept kring verksamheten. Just nu är det inte aktuellt med några publikarrangemang på ridklubben, men i framtiden hoppas man kunna planera för nya tävlingar.

Sommaren är alltid en tuff tid ekonomiskt för många ridklubbar. Då går verksamheten på sparlåga, men alla fasta utgifter ligger kvar. På Bratteborg brukar det anordnas ridläger för både för stora och små, och det vill man kunna göra även i år.

– Vi vill kunna genomföra våra dagridläger i sommar, säger Anna. Det finns bra sätt att ordna aktiviteter så att vi inte riskerar smittspridning.

Läs mer om Bratteborgs ryttarsällskap här! Länk till annan webbplats.

Visste du att:

Bidrag utbetalas till aktiviteter som anordnas/genomförs av barn och ungdomar med stöd av ledare. I detta ingår entrébelagda tävlingar eller andra kommersiella arrangemang som bygger på föreningens huvudverksamhet. Aktiviteter som också räknas in är exempelvis danser, bingo och basarer.

Läs mer om om de nya reglerna för aktivitetsstöd här!

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Lena Elf