Uppleva och göra

Publicerad: 2020-06-05

Svenska flaggan

Nationaldagsfirande på ett annat sätt

Kommunens måtto ”ställa om istället för att ställa in” gäller också för nationaldagsfirandet den 6:e juni. Både högtidstal och nationalsång kommer att genomföras, men sändas digitalt och kommuninvånarna uppmanas att fira på hemmaplan.

Med anledning av Coronaviruset (Covid-19) och Folkhälsomyndighetens rekommendationer, kommer det inte att anordnas några traditionella nationaldagsfiranden i kommunen. Kultur- och fritidsförvaltningen planerar istället att anordna ett alternativt uppmärksammande av nationaldagen.

Årets högtidstalare Ewa Magnusson och Atcha ”Salle” Adina kommer att hålla ett gemensamt tal på ett par speciellt riktade platser inom kommunen, där allmänheten kan delta genom öppna fönster och balkonger. Högtidstalet ska livesändas genom kommunens sociala medier och programmet avslutas av bl.a. kulturskolan som spelar nationalsången.

Fira på hemmaplan, men dela gärna med dig av din nationaldag. Flaggor kommer att delas ut på biblioteken, sim- och sporthallarna och Miliseum och även till alla äldre- och gruppboenden.

Nationaldagen ska firas, säger Beata Vilkhed på kultur- och fritidsförvaltningen. Hämta en flagga, ta en bild på hur du firar hemma och lägg upp på #nationaldagvaggeryd. Vi ses på webben!

2020-06-05

Beata Vilkhed