Uppleva och göra

Publicerad: 2020-07-28

Sandslott på en strand

Sommarkul 2020

Sommaren är här och UC-UG´s SOMMARKUL har startat upp ännu en gång för att låta alla barn och ungdomar i kommunen få en riktigt rolig sommar att minnas för resten av livet

UC-UG´s Sommarkul är för barn och ungdomar från 7 till 18 år. Sommarkul kommer dock i år att se annorlunda ut än vad det tidigare har gjort, detta på grund av de begränsningar som regeringen har fastställt om socialt avstånd och andra föreskrifter för att minska smittspridning.

Den största skillnaden i år kommer att vara att vi inte har en fast plats för Sommarkul, utan kommer att vara utlokaliserade på olika platser runt om i kommunen, samt att aktiviteterna främst kommer att ske utomhus - så det är “kläder efter väder” som gäller. Det kommer inte heller att erbjudas någon buss som skjutsar ungdomar till och från verksamheterna, utan det blir ungdomarna själva som kommer får ta sig till de olika aktivitetsplatserna. Vissa aktiviteter kommer även att kräva att ungdomarna i förväg anmäler sig till på grund av ett begränsat antal platser. För att medverka vid dessa utflykter måste ungdomar ha ett godkännande av vårdnadshavare och dess telefonnummer, så att vi kan ta kontakt vid behov.

UC-UG´s Sommarkul är en öppen verksamhet vilket innebär att man kommer och går som man vill. Vi arbetar för allas lika värde och att alla barn och ungdomar ska känna sig välkomna till vår verksamhet.

• Deltagarna är med på UC-UG´s Sommarkul och dess aktiviteter under eget ansvar.
  • UC-UG´s Sommarkul tar inget ansvar för deltagarnas personliga utrustning eller värdesaker.
  • Varje deltagare är personligen ansvarig för skador eller skadegörelse som man medverkar till.
  • Som deltagare på Sommarkul har man ansvar för att alltid vara en god kamrat och visa respekt för alla övriga på Sommarkul.
  • Alla barn och ungdomar i kommunen till och med 19 år är olycksfallsförsäkrade hos länsförsäkringar.
  • UC-UG´s Sommarkul bedrivs i en drogfri miljö, vilket innebär att alkohol, narkotika och andra typer av droger är helt förbjudna.

På flera platser

Vi kommer att hålla till på flera platser samtidigt. Förutom Vaggeryd och Skillingaryd så är vi också på två av våra mindre orter varje förmiddag. På eftermiddagen sluter vi sedan upp i Vaggeryd och Skillingaryd. Onsdagar sker aktiviteterna på Grönelund och Bäckalyckan hela dagen, då bjuder vi också på korv med bröd till lunch.

Dessa platser gäller:

• Vaggeryd: Gräsplanen utanför brandstation
  • Skillingaryd: Slätten bredvid skateparken
  • Hok: Lindevallen
  • Tofteryd: Fotbollsplan vid Tofthagaskolan
  • Klevshult: Idrottsplatsen
  • Byarum: Gräsplanen bredvid skolan
  • Åker: Gräsplan vid skola
  • Bondstorp: Ekbacken

Tid och plats

Under perioden 17 juni till 10 juli är det dessutom pyssel i Svenska Kyrkan i Vaggeryd varje dag kl. 10.00-12.00!

Hok – Lindevallen
Tofteryd – Fotbollsplan vid Tofthagaskolan