Huvudmeny

Huvudgren:

Uppleva och göra

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2020-10-09 och kan vara inaktuell.

Publicerad:

Ny belysning invigdes på Grönelund

2,5-kilometersrundan på Grönelund i Skillingaryd har fått ny belysning. I veckan invigdes den nya, effektiva och hållbara belysningen tillsammans med tal och grillad korv.

Belysningen på Grönelund sattes upp första gången år 1965, då i en kabel som hängde mellan träden och glödlampor som hängde direkt från kabeln. Nu byts lamporna ut för tredje gången sedan dess - denna gång med LED-lampor som är så effektiva att de 100 gamla stolparna endast behövt ersättas med 80 nya stolpar.

Drivkrafterna bakom projektet är Skillingaryd Friskosportklubb. Göran Svensson, ordförande i klubben, höll tal vid invigningen.

- Det här blir energisnålt, bra för miljön och gör förhoppningsvis att fler kan känna sig trygga i mörkret, säger han.

Lamporna tänds bara när spåret ska nyttjas. Den som ska motionera trycker på en lysknapp på den röda byggnaden till höger om spårstarten för att sätta igång belysningen. Lamporna lyser därefter fram till klockan 22:00 på kvällarna.

Varje lampa lyser med en effekt på 31 watt, men kan individuellt justeras till att lysa starkare om så skulle behövas, med hjälp av en fjärrkontroll.

Sverker Bernhardsson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, fick äran att klicka igång belysningen inför publiken.

- Det här är glädjande och går i linje med flera av kommunens mål, bland annat att vi ska vara en tillgänglig kommun och skapa förutsättningar för fritidsaktiviteter. Jag säger som Nasse i Nalle Puh - jag är inte mörkrädd så länge jag får ha lyset tänt, säger David Norrfjärd, chef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Vaggeryds kommun har bidragit med 900 000 kronor till den nya belysningen, men totalkostnaden visade sig gå för bara omkring 800 000 kr. Rivningen av den gamla belysningen stod ideella krafter på Skillingaryd Frisksportklubb för.

David Norrfjärd, kultur- och fritidschef, och Göran Svensson, f.d. kultur- och fritidschef men numera ordförande i Skillingaryds frisksportklubb, vid den nya belysningen på Grönelund.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Simone Kamm