Uppleva och göra

Obs! Denna nyhet är från 2020-11-17 och kan vara inaktuell.

Publicerad:

Åtgärder inom kultur- och fritidsområdet

De skärpta allmänna råden för att stoppa smittspridningen av covid-19 som infördes den 3 november innebär flera förändringar för Vaggeryds kommuns verksamheter.

Med anledning av de skärpta allmänna råden för Jönköpings län vidtar kultur- och fritidsförvaltningen i Vaggeryds kommun följande åtgärder.

• Öppna ungdomsverksamheten stänger fritidsgårdarna.
  • Allmänhetens skridskoåkning stängs
  • Sim- och sporthallar stänger för allmänheten. Simskoleundervisnings fortsätter.
  • Bibliotek stänger som mötesplats. Du kan fortfarande låna böcker.
  • Kulturskolan ställer in gruppverksamhet och går över till distansundervisning.
  • Miliseum stänger. Muséet kan besökas digitalt.

För mer specifik information, besök respektive verksamhets hemsida eller i sociala medier.

- De åtgärder vi vidtar nu avgör hur snabbt vi kan återuppta verksamhet och återgå till en vardag så som vi vill ha den. Myndigheternas restriktioner riktar sig till oss alla och vi behöver hjälpas åt. Från Kultur- och fritidsnämndens sida har vi därför vidtagit dessa åtgärder, säger Sverker Bernhardsson, kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Verksamhet förutom träning ställs in

Det förutsätts att all verksamhet förutom träning som vänder sig till barn och ungdomar som är födda 2005 eller senare, eller professionella idrottare som har idrotten som yrke eller huvudsaklig sysselsättning (på nationell eller internationell seniorelitnivå) ställs in. Ansvarig nämnd kan om det visar sig inte fungera komma att avboka verksamheter som inte följer nuvarande riktlinjer.

Johan Lundell