Huvudmeny

Huvudgren:

Uppleva och göra

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2021-01-21 och kan vara inaktuell.

Publicerad:

Skridskor

Åtgärder inom kultur- och fritidsområdet

I samråd med övriga kommuner i länet och regionens smittskydd har vi beslutat om vissa förändringar inom Kultur- och fritidsområdet från 18 januari.

Med start från 18 januari påbörjas ett antal förändringar i verksamheterna inom kultur- och fritidsområdet. För mer specifik information och vilka datum som gäller, besök respektive verksamhets hemsida eller i sociala medier.

  • Öppna ungdomsverksamheten återupptar vissa aktiviteter
  • Allmänhetens skridskoåkning öppnar på Vaggeryds IP
  • Sporthallar håller fortsatt stängt.
  • Simhallar håller fortsatt stängt för allmänheten. Simskoleundervisning fortsätter.
  • Biblioteken i Vaggeryd och Skillingaryd öppnar igen med begränsade öppettider den 25 januari. Meröppet fungerar igen från måndag 18 januari.
  • Kulturskolan fortsätter med distansundervisning.
  • Miliseum öppnar för fysiska besök, ej gruppbesök.

En förutsättning för samtlig verksamhet är att den kan bedrivas enligt föreliggande restriktioner. Dessa förändringar gäller tills vidare och utvärderas löpande.

- Sedan den 3 november har det förelegat olika restriktioner som har fått till följd att stora delar av Kultur- och fritidsverksamheter stängts ner. Vi vet att dessa restriktioner får negativa följdeffekter. Den samlade bilden i nuläget gör att vi åter väljer att tillgängliggöra våra verksamheter i större utsträckning. Med respekt för det fortsatt allvarliga smittspridningsläget och belastningen på vården har vi alla ett stort ansvar i att bedriva och delta i verksamhet på ett sätt där vi kan hålla avstånd, säger Sverker Bernhardsson, kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Johan Lundell