Uppleva och göra

Publicerad:

Två personer åker längdskidor i skogen.

Sportlov i Vaggeryds kommun

Knarriga snöpromenader, frostiga pulkaåk och rykande varm choklad kan du njuta av även under ett annorlunda sportlov. För vila och återhämtning från vardagen finns naturen precis runt hörnet och erbjuder tystnaden som balsam för själen.

Smittspridningen av covid-19 är fortfarande omfattande i Sverige. Under sportlovet är det fortsatt viktigt att begränsa antalet nya möten och att göra anpassningar.

Risken för att få, och sprida covid-19 vidare, ökar ju fler man träffar. Under sportlovet är det därför viktigt att tänka på att begränsa antalet nya nära kontakter. Umgås bara i en mindre krets. Tänk på att riskerna för smittspridning är högre vid längre vistelser inomhus, exempelvis vid delat boende. Dela därför inte boende eller umgås inomhus på nära håll med de utanför din mindre krets. Planera för att kunna hålla avstånd till andra och undvik situationer där det är risk för trängsel. Har du symtom som kan bero på covid-19 ska du stanna hemma eller i ditt boende och testa dig för covid-19, även om du inte befinner dig i din hemregion.

Sportlov i Vaggeryds kommun

Skidåkning

Kanske älskar du att åka skidor, både utför och på längden? I Vaggeryds kommun finns en backe för utförsåkning; Kyllås. Skidspår för längdåkning finns också i Kyllås, men även på Grönelunds friluftsområde i Skillingaryd och Friluftsgården i Vaggeryd. På Grönelund och Friluftsgården finns sträckor med elljus.

Skridskor

Tycker du om att vara ute på hal is? På Vaggeryds IP i Vaggeryd finns möjlighet för allmänheten att åka skridskor.

Naturreservat och Store Mosse nationalpark

Ut i naturen med eget fika. I Vaggeryds kommun finns en nationalpark, Store Mosse, samt åtta naturreservat som är väl värda att besöka. Eller varför inte en promenad i närmaste vintersmyckade skog och känna knarret under kängorna.

Öppna ungdomsverksamheten

Testa nya aktiviteter på ett smittsäkert sätt. Under sportlovet kan du som går i årskurs sju till gymnasiet testa luftgevärsskytte, vandra, spela bowling, åka pulka och skidor med öppna ungdomsverksamheten. Aktiviteterna genomförs med begränsat antal deltagare.

En värmande bok

Efter en dag ute passar det bra att gå in och värma sig med en bra bok från något av våra bibliotek. Om du söker mer spänning kan du delta i bibliotekets läsutmaning.

Johan Lundell