Huvudmeny

Huvudgren:

Uppleva och göra

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Publicerad:

Skor.

Uppdaterade riktlinjer inom kultur- och fritid

För Vaggeryds kommuns föreningar finns möjlighet att efter genomförd riskbedömning, och i enlighet med rådande restriktioner, återuppta aktiviteter från och med den 15 mars.

Verksamheter inom Kultur- och fritidssektorn har varit och är starkt påverkade av den pågående pandemin och gällande restriktioner. Långa perioder av utebliven tillgång till arenor för fritid och kultur får negativa konsekvenser för folkhälsan.

Regeringen har nu aviserat att kommunala sportanläggningar inte längre behöver vara stängda. Mot bakgrund av den informationen ser samtliga kommuner i länet över vilka verksamheter och på vilket sätt det är möjligt att öppna upp för att bedriva verksamhet på ett smittsäkert sätt utifrån pandemilagen. I dessa bedömningar sker en samverkan mellan länets kommuner och regionens smittskydd. Beslut fattas av respektive kommun baserat på den regionala samverkan samt de lokala förutsättningarna.

För Vaggeryds kommuns föreningar finns möjlighet att, efter genomförd riskbedömning och i enlighet med rådande restriktioner, återuppta aktiviteter från och med den 15 mars. Kultur- och fritidsförvaltningen håller kontakt med närmast berörda föreningar.

Allmänhetens bad håller fortsatt stängt tills vidare.

Även om vi nu planerar för att öppna upp för större tillgång till arenor för aktiviteter så är det övergripande målet fortsatt att minska smittspridning.

Mer information

VId frågor är ni välkomna att kontakta:

David Norrfjärd, kultur- och fritidschef.
0370-67 81 06, eller david.norrfjard@vaggeryd.se

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Johan Lundell