Uppleva och göra

Publicerad:

Vaggeryd. Vaccination. Vernissage.

Under våren genomför Region Jönköpings län vaccination mot covid-19 i den gamla COOP-lokalen i Vaggeryds kommun. Arbetet kommer att pågå under ett par månader och under hela perioden vill Vaggeryds kommun lyfta fram konsten i dess olika skepnader.

Lokalen smyckas med alster skapade av ett 40-tal verksamma lokala konstnärer och konstnärer med anknytning till kommunen.

- Det blir ett sätt att göra det lite roligare att stå i vaccinationskö, man blir lite distraherad och kan titta på fin konst, eller rolig konst och och tycka till och bli lite avledd och inte bara tänka på den här sprutan man ska få, säger Tuula Ingner, konstutskottets ordförande.

Vårdcentralerna ansvarar för vaccineringen

Vårdcentralerna i Vaggeryd och Skillingaryd är ansvariga för vaccinationsarbete och kommunen stöttar. Vårdcentralerna i Vaggeryd och Skillingaryd har valt att gå sammans om en vaccinationslokal, den gamla COOP-lokalen i Vaggeryd.

Konstutskottets ordförande Tuula Ingner på plats i vaccinationslokalen.

Konstutskottets ordförande Tuula Ingner på plats i lokalen på Järnvägsgatan.

Johan Lundell