Huvudmeny

Huvudgren:

Uppleva och göra

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2021-04-23 och kan vara inaktuell.

Publicerad:

Fiol. Photo by Providence Doucet on Unsplash

Alla kan lära sig spela fiol

Anmäl dig och ditt barn till en digital introduktion i Suzukimetoden. Kulturskolan startar fiolundervisning enligt Suzukimetoden för barn från 5 år och uppåt, tillsammans med förälder.

Nu startar Vaggeryds kommuns kulturskola fiolundervisning enligt Suzukimetoden för barn från 5 år och uppåt, tillsammans med förälder. Inga förkunskaper krävs. Introduktion av Suzukimetoden tisdag 27 april kl. 20.00-20.30, via Teams. Deltagande här innebär ej bindande start. Anmälan sker till e-mail nedan, för länk till Teams.

Suzukipedagog och frågor:
Kristin Tuomisto, kristin.tuomisto@vaggeryd.se, 073-0457287.

Suzukimetoden utgår ifrån att alla kan lära sig att spela, precis som att alla lär sig sitt modersmål genom att lyssna och härma. Det är därför viktigt att barnet stimuleras mycket tidigt genom att bland annat lyssna på musik.

Om Suzukimetoden

”Suzuki drar paralleller till hur barn lär sig sitt modersmål. Utan teoretiska förklaringar och grammatikpluggande lär sig det lilla barnet att tala genom att lyssna och efterlikna de vuxnas språk. Alla barn lär sig språket även om det är mycket komplicerat. Ord och fraser används om och om igen och utvecklas allteftersom.

Eleven har i början enbart den hörda musiken som rättesnöre. Man arbetar länge med samma melodi så att eleven kan den utantill och med så hög musikalisk kvalitet man kan kräva utifrån ålder och andra förutsättningar. Man lämnar aldrig ett stycke bakom sig. Tidigare melodier spelas om och om igen allteftersom musikaliteten utvecklas. Alltså konstant repetition, enligt de paralleller som Suzuki drar till inlärandet av modersmålet.” (Wikipedia)

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Johan Lundell