Huvudmeny

Huvudgren:

Uppleva och göra

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Publicerad:

Cyklister som cyklar på en teknikbana

Cykla på pumptrackbana på Grönelund

För ungefär ett år sedan började cykelsektionen i Skillingaryds Frisksportsklubb att fundera på en pumptrackbana, en teknikbana för cykling. Nu är första etappen av banan byggd. Snart väntar invigning.

– När vi började diskutera om framtiden för föreningen kände vi att det här med cyklingen skulle passa oss väldigt bra, framför allt i vår ungdomsverksamhet. Vi gick in med tankar om att vi med barn- och ungdomsperspektiv kunna genomföra detta projekt, berättar Göran Svensson, ordförande i klubben.

Projektet har, med en budget på 285.000 kr, kunnat genomföras genom bidrag från Norheds stiftelse, Riksidrottsförbundet/Smålandsidrotten och från Vaggeryds kommun.

–Det är en bana med kullar där man pumpar sig själv framåt med cykeln. Här finns en hel del doseringar och höga kurvor. Det är en teknisk bana och det finns möjlighet att hoppa. Ett lekfullt sätt att ta sig runt, säger Peter Bergström, ordförande i cykelsektionen.

– Vi har pratat med killarna och tjejerna i klubben och frågat vad de tycker är roligt. Här finns det möjlighet att växla håll på vägen. Det blir en lekfull bana som redan nu känns bättre än vad den gjorde på ritningen. Det här blir riktigt bra, säger Peter Bergström.

Banan kommer fortsätta utvecklas med en ytterligare etapp.

Göran Svesson, ordförande i klubben, tillsammans med Peter Bergström, ordförande i cykelsektionen.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Johan Lundell