Huvudmeny

Huvudgren:

Uppleva och göra

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Publicerad:

Torget i Vaggeryd

Hjälp oss att flytta biblioteket i Vaggeryd - låna en bok!

Nu står det klart att Vaggeryds folkbibliotek flyttar till kvarteret Vilan i centrala Vaggeryd. För att flytten ska kunna ske så smidigt som möjligt behöver vi din hjälp. Låna en bok, eller varför inte många böcker, så har du sommarläsningen säkrad och vi får ett lite mindre flyttlass.

Från och med vecka 26 påbörjas flytten till nya och ljusa lokaler i kvarteret Vilan. Det innebär att Vaggeryds bibliotek kommer hålla stängt från denna vecka. För att flytten ska ske så smidigt som möjligt är alla kommuninvånare välkomna att tömma biblioteket - och bunkra upp inför sommarläsningen på stranden eller i hängmattan. Vi ser gärna att du som redan lånat böcker behåller dessa under hela flyttningsprocessen.

Automatiska omlån

Biblioteket har automatiska omlån av böcker (ej reserverade) vilket innebär att du kan behålla böckerna utan att själv behöva göra någonting, bara låna, läs och njut av sommaren. Vi har även valt att pausa förseningsavgifterna. Även förskolor får gärna låna fler böcker under sommaren samt behålla redan lånade böcker fram tills flytten är genomförd. Återlämning av böcker kommer vara möjligt i återlämningslådan utanför Fenix ingång under hela flyttperioden, för dig som vill lämna tillbaka din bok.

Utökade öppettider på Skillingaryds bibliotek

Alla lässugna Vaggerydsbor som inte hunnit låna böcker inför sommaren är från vecka 26 välkomna att besöka och upptäcka Skillingaryds bibliotek där de bemannade öppettiderna har utökats, från två till tre dagar i veckan. Ändringen av öppettider gäller under hela sommaren. Du som har en ”meröppettagg” i Vaggeryd har möjlighet att uppgradera taggen så du har möjligheten att besöka Skillingaryds bibliotek även under obemannade tider.

Ett nytt och tillgängligt bibliotek

Tanken är att kommunens nya bibliotek inte bara ska vara en lokal fylld med böcker, utan en mötesplats för alla åldrar och en digital knutpunkt för invånarna.

– Vi ser fram emot de nya lokalerna, där biblioteket får vara med och bidra till ett levande centrum. Lokaliseringen kommer även gynna samarbetet med kommunens ungdomsverksamheter UC/UG. Det ska vara en öppen och tillgänglig plats med fokus på hållbarhet och som samverkar med närsamhället. En plats där man kan känna sig trygg och bekväm, säger Åsa Storck, bibliotekschef i Vaggeryds kommun.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Johan Lundell