Uppleva och göra

Publicerad:

Två personer håller upp varsin SUP-bräda.

Ny InfoPoint – Fritidsknuten på Hjortsjöbadet

Nu har den nya InfoPointen Fritidsknuten på Hjortsjöbadet öppnat för sommaren. Här kan du låna fritids- och sportutrustning för att testa på nya sporter och lekar, bland annat volleybollar, handbollar, simutrustning och paddleboards.

Här finns även ett lästält som är riktat till barn och ungdomar. I lästältet finns böcker på olika språk som Fritidsknuten har lånat från kommunens bibliotek.

Fritidsknuten har öppet mellan klockan 10.00–16.00 på vardagar och finns på Hjortsjöbadet fram till den 6 augusti.

Varje vardag mellan klockan 11.00 till cirka 15.30 tänds en grill där du som besöker badplatsen kan grilla vad du vill. Det som du vill grilla tar du med själv eller köper i kiosken på Hjortsjöns camping.

När vädret inte tillåter utomhusaktiviteter, så anordnas i stället aktivitetsdagar. Du kan önska en aktivitet på vad som kan göras på aktivitetsdagarna. Om du saknar en viss typ av fritidsutrustning går det också jättebra att önska. Lämna dina önskemål till de som jobbar på Fritidsknuten i det orangea tältet när du besöker dem.

Fritidsknuten sköts på plats av Motesa och Abdi, samt Absan och Lovisa. Camilla Clemén-Söderlund är projektsamordnare.

Mer information om aktivitetsdagarna och Fritidsknuten finns på Instagramkontot @fritidsknuten_vaggerydskommunlänk till annan webbplats.

Vad är en InfoPoint?

En InfoPoint är en bemannad turistserviceplats utmärkt med InfoPoint-märket. Här kan du få tips om smultronställen eller saker att göra i Vaggeryds kommun.

Johan Lundell