Uppleva och göra

Publicerad:

Sommarkul 2022 - 21 juni till 11 augusti

Sommaren är här och UC-UG´s SOMMARKUL startar åter igen för att låta alla barn och ungdomar i kommunen få en riktigt rolig sommar att minnas för resten av livet. UC-UG´s Sommarkul är för barn och ungdomar från 7 till 18 år.

Sommarkul kommer ävenden här sommaren att inte ha en fast plats för Sommarkul, utan kommer att vara utlokaliserade på olika platser runt om i kommunen, samt att aktiviteterna fortfarande främst kommer att ske utomhus – så det är “kläder efter väder” som gäller. Det kommer inte heller att erbjudas någon buss som skjutsar ungdomar till och från verksamheterna, utan det blir ungdomarna själva som kommer att få ta sig till de olika aktivitetsplatserna.

Vissa aktiviteter och utflykter kräver föranmälan, detta på grund av ett begränsat antal platser. För att medverka vid dessa aktiviteter måste ungdomar ha ett skriftligt godkännande av vårdnadshavare och dennes telefonnummer, så att kontakt kan tas vid behov.

UC-UG´s Sommarkul är en öppen verksamhet vilket innebär att man kommer och går som man vill. Vi arbetar för allas lika värde och att alla barn och ungdomar ska känna sig välkomna till vår verksamhet.

• Deltagarna är med på UC-UG´s Sommarkul och dess aktiviteter under eget ansvar.
  • UC-UG´s Sommarkul tar inget ansvar för deltagarnas personliga utrustning eller värdesaker.
  • Varje deltagare är personligen ansvarig för skador eller skadegörelse som man medverkar till.
  • Som deltagare på Sommarkul har man ansvar för att alltid vara en god kamrat och visa respekt för alla övriga på Sommarkul.
  • Alla barn och ungdomar i kommunen till och med 19 år är olycksfallsförsäkrade hos länsförsäkringar (mer information finns att läsa på: www.vaggeryd.se).
  • UC-UG´s Sommarkul bedrivs i en drogfri miljö, vilket innebär att alkohol, narkotika och andra typer av droger är helt förbjudna.

Sommarkul på flera platser

Vi kommer att hålla till på flera platser samtidigt. Förutom Vaggeryd och Skillingaryd så är vi också på två av våra mindre orter varje förmiddag. På eftermiddagen sluter vi sedan upp i Vaggeryd och Skillingaryd. Dessa platser gäller:

Vaggeryd: måndag till fredag kl 10-12, 13-14 - Gräsplanen utanför brandstation

Skillingaryd: måndag till fredag kl 10-12, 13-14 - Slätten bredvid skateparken

Hok: måndag och fredag kl 10-12 - Gräsplan bredvid skola

Tofteryd: måndag och fredag kl 10-12 - Fotbollsplan vid Tofthagaskolan

Klevshult: tisdag och onsdag kl 10-12 - Idrottsplatsen

Byarum: tisdag kl 10-12 - Gräsplanen bredvid skolan

Åker: torsdag kl 10-12 - Gräsplan vid skola (fr.o.m. juli vid badplats)

Bondstorp: torsdag kl 10-12 - Ekbacken

Hagafors: onsdag kl 10-12 - Kvarnen