Huvudmeny

0
twitter

Berättarföreställning: Så sant som det är sagt 18/10

En nyskapande berättarteaterföreställning, som genom både komik, allvar och eftertanke framförs i direkt kontakt och dialog med publiken. Med sitt livfulla dramatiserande av historier, skrönor och kåserier bjuder Maria Arnadottir in till en spännande berättarvärld i gränslandet mellan fantasi och verklighet, mellan sanning och lögn.

Här finns till exempel en gammal historia som handlar om hur en liten fjäder blir till fem hönor. Den historien skrevs år 1852, men den handlar faktiskt om opålitligheten i dagens informationsflöde och våra tiders ”fake news”.

I en lägenhet på Sodenerstrasse i Berlin står en flygel som har överlevt två världskrig och en enarmad konsertpianist, samt använts som ett redskap för att förtrycka en ung kvinna och krossa hennes framtidsdrömmar. Detta är en nyskriven historia och den är helt sann, antagligen.

Här berättas också om Amlodi, en ung man som bodde i Danmark och vars ohyggliga öden och äventyr William Shakespeare använder sig av i berättelsen om Hamlet, prins av Danmark.

En konstnär läser i en tidning om en liten pojke som är försvunnen efter att ha rymt ifrån sina missbrukande och misshandlande föräldrar. Sen gör konstnären en oljemålning som han kallar ”Den förrymde”. En berättare ser målningen och gör sedan en berättelse om en liten förrymd pojke. Är den berättelsen sann? Ja, det är den, eftersom barnmisshandel förekommer fortfarande varje dag i vårt land och pojken som det skrevs om i tidningen fanns på riktigt.

Maria Arnadottir är skådespelerska och regissör, utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö med en mångårig erfarenhet av all slags teaterarbete. Hon har varit anställd på bl. a. Malmö Stadsteater, Skånska Teatern, Moomsteatern, Örebro Länsteater och Västanå teater. Maria har tidigare turnerad med berättarteaterföreställningar som t.ex. Kastanjeteaterns ”Kejsarinnans tofflor”, Teater Bjermas ”Djur och Människor” och det nordiska samarbetsprojektet ”Tidens gång i Backstugan”.

Medverkande

Maria Arnadottir

Konstnärligt team

Maria Arnadottir

Producent

Maria Arnadottir

Övrig information:

Caféföreställning i Danssalongen på Skillingehus. Fika serveras i pausen.

Datum

18 oktober 2019 kl. 18.00–19.30

Pris: Biljetter bokas/köpes på Skillingaryds bibliotek, tel. 0370-678101 eller per tel. 070 173 01 04 , 070 330 21 00. Biljettpris (inkl. fika): 170:-. Med scenpass 120:- Scenpassförmån: 50:-

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision