Dialog Åker: Nu formar vi framtiden tillsammans! 15/10

Vad tycker ungdomarna, näringslivet, de äldre, föreningslivet och alla vi andra som bor här? Vi vill fånga upp alla de frågor som ni tycker är viktiga för kommunens framtida utveckling. Därför kommer vi att under hösten 2019 och våren 2020 genomföra 8 dialoger. Den 15 oktober är dialogen om och i Åker.

Röster i alla åldrar är viktiga – kom och gör skillnad!

– Vi bygger framtiden tillsammans med våra kommuninvånare! Man kan se dialogerna som ett kreativt tillfälle där syftet är att skapa en bild av invånarnas synpunkter och idéer på hur de tycker att respektive området ska utvecklas. På så sätt kan vi fånga viktiga frågeställningar, skapa ett bra underlag för beslut och öka kvaliteten i vår planering, säger Gert Jonsson, kommunstyrelsens ordförande.

8 delområden - Åkers delområde först ut

För att alla i invånare i Vaggeryds kommun ska kunna vara delaktiga och engagerade har vi valt att dela in kommunen i 8 delområden (se karta nedan). Under hösten/vintern 2019 kommer tre dialoger att genomföras:

• 15 oktober i Åker (se program nedan).
  • 19 november i Bondstorp
  • 3 december i Byarum

Dialogerna i Hok, Svenarum, Klevshult, Skillingaryd och Vaggeryd kommer att genomföras under våren 2020. Mer information och datum för respektive område kommer senare.

• Det är viktigt att alla invånare i Vaggeryds kommun får möjlighet att vara delaktiga i kommunens utveckling. Därför hoppas jag att många, ung som gammal, kommer på respektive dialog och lyfter sina tankar och idéer. På så sätt är man med och bidrar och gör skillnad, avslutar Gert.

Program för Åkers delområde

Plats: Åkers skola

kl. 16.00-18.00 (Drop-in, kom och gå när du vill)

• Ta en fika med dina lokala politiker och tjänstemän
  • Kartor och fakta om delområdet att tycka till om
  • Lämna idéer på hur du tycker att området ska utvecklas
  • Få svar på dina frågor
  • Skapa din egna drömbild av området eller platsen som du lever, bor eller verkar i.

18.00 - 18.30 Fakta och film om delområdet

18.30 - 18.45 Fika

18.45 - 20.15 Dialog och samtal om framtid och utveckling i delområdet under ledning av dina lokala politiker.

Vi bjuder på korv med bröd och fika!

Medborgardialogerna är ett underlag:

• I den generella samhällsplaneringen för kommunen och för det specifika området,
  • I arbetet med kommunens översiktsplan (ÖP)
  • I arbetet med bostadsförsörjning för kommunen i stort men också för det specifika området

Vad är en översiktsplan?

Översiktsplanen ska ge vägledning när vi fattar beslut om användningen av olika områden och tala om hur vår bebyggda miljö ska utvecklas och bevaras.

Översiktsplanen är kommunens viktigaste dokument för hur vi vill förvalta mark- och vattenresurser i framtiden.

Svara på frågor i förväg

För att öka chansen att du ska få svar på dina frågor och att vi kan anpassa innehållet under respektive dialog får du gärna gå in och svara på några frågor i förväg. Vi kommer att lägga ut enkäten ungefär en vecka innan dialogen på Vaggeryd.se.

15 oktober 2019 kl. 16.00–20.15

Pris: Fri entré - vi bjuder på korv och saft!

Åkers skola 568 92

Webbadress vaggeryd.se