Invigning av Stensjökvarnskogens naturreservat 15/9

Söndagen den 15 september kl. 10:00 inviger vi kommunens 10:e och länets 150:e naturreservat Stensjökvarnskogen.

Stensjökvarnskogen är inte vilken skog som helst utan ett område med många ovanliga svamparter. Här lever både vanliga och ovanliga taggsvampar i direkt symbios med de gamla granarna. Det har hittats nio arter, varav fyra är rödlistade.

Invigningen inleds med tal och därefter en guidning i området. Vi avslutar med fika som Länsstyrelsen och Vaggeryds kommun bjuder på.

Läge: Strax norr om Långserum 7 km från Svenarums Kyrka, 8 km rakt öst om Hok

15 september 2019 kl. 10.00–12.00