Huvudmeny

Huvudgren:

Uppleva och göra

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Ungdomar på rad

Ungdomsrådets styrelse.

Ungdomars inflytande, ungdomsråd

I Vaggeryds kommun har det bildats ett nytt ungdomsråd 2016. Det är ett forum för att driva frågor som du som är ung tycker är viktiga.

Gå med i ungdomsrådet

Är du intresserad av att påverka och på något sätt ingå i ungdomsrådet där du som ung (upp till 20 år) där du kan lyfta frågor och ämnen som är viktiga för dig? Kontakta ungdomsrådet på följande kontaktuppgifter

Lucas Liljeroth, telefon: 076-390 80 80

Elin Randåker, e-post: elin.randaker@gmail.com

Ungdomsrådet på Facebooklänk till annan webbplats

@vaggeryds_ungdomsrad på Instagramlänk till annan webbplats

Ungdomsverksamheten, UC/UG: uc-ug@vaggeryd.se

Ungdomsrådets pågående arbete

Ungdomsrådet har under år 2016 startats upp av några ungdomar som går på Fenix Kunskapscentrum. Just nu så består Ungdomsrådet av en styrelse och ett tiotal medlemmar som kommer på mötena som är med i stor rådet. Alla är mellan 13-19 år. Ungdomsrådet håller på att informera om sin verksamhet och få fler att bli intresserade och engagerade i rådet.

Tanken med ungdomsrådet är att ungdomar ska få vara med och påverka i samhället och vara med och tycka till och diskutera olika frågor som är viktiga för unga. Även om ungdomsrådet har kontakt med politiker så är själva ungdomsrådet politiskt oberoende, det kan vara viktigt att känna till.

Styrelsen har möte varannan vecka på onsdagar och stor rådet har möte en gång per månad Stor rådets möten är på onsdagar omkring kl. 16.00-18.00.Är du mellan 13-19 år får du komma och vara med på mötena. Det är bra om du meddelar ungdomsrådet innan så styrelsen kan uppskatta hur många som kommer.

Andra sätt att påverka

Barn och ungdomar har precis samma rätt att skicka in förslag, synpunkter och klagomål till kommunen som vuxna kommuninvånare. Man kan också kontakta en politiker eller ordförandelänk till annan webbplats i någon av nämnderna för att framföra förslag och idéer.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Tommy Wallin