Huvudmeny

twitter

Bada i Vaggeryds kommun

Runt om i Vaggeryds kommun finns flera fina badplatser som inbjuder till svalkande dopp. Badplatserna är en del av det fria och rörliga friluftsliv som kommunen strävar efter. Allt för att erbjuda allmänheten och turister en möjlighet till fria bad och rekreation.

Bada i Långasjön

Badplatsen ligger lugnt och naturnära och har en ganska smal men lång sandstrand och stor gräsyta intill. Grillplats med sittplats. Fiske i sjön är också möjligt. Långasjön har en ganska smal och lång sandstrand och även mycket gräsyta. Det finns en grillplats med sittplatser. Det finns 2 toaletter, 1 handikappsanpassad. Man kan också fiska i sjön, då det ska finnas abborre, gädda, braxen och gärs att fånga.

Bada i Hjortsjön

Hjortsjöns badplats ligger precis i utkanten av Vaggeryd. Precis bredvid Hjortsjöns camping där det finns en kiosk, minigolfbana och lite turistinformation. På området finns också omklädningsrum, toalett, och även en lekplats för barn i alla åldrar. Det finns en stor gräsyta, grillplats med bänkar, några picknickbord och en liten sandstrand med brygga ut i vattnet. Mycket barn- och familjevänligt. Hjortsjöns camping och omklädningsrummen har öppet på sommarhalvåret. Man kan också fiska i sjön men för det krävs fiskekort! Vid fiske kan man fånga fiskar som gädda, abborre och ål.

Bada i Rasjön

Badplatsen ligger vackert i norra delen av Rasjön med skog precis intill. Den har en stor gräsplan, en liten smal sandstrand, lekplats, en liten scen, grillplats och några bord med bänkar, omklädningsrum och utedass. Parkering cirka 50 meter från stranden. Det finns också möjlighet att fiska i sjön och då kan man fånga fiskar som t.ex. ål, sik, gädda, sutare, mört, lake, abborre och gös. Fiskekort krävs!

Bada i Rolstorpasjön

Badplatsen ligger skyddat i en liten vik i östra delen av sjön och har en fin sandstrand. Några bänkar finns och även ett utedass. Parkering vid badplatsen.

Bada i Linnesjön

Naturnära och vacker badplats i norra änden av Linnesjön. Stor gräsyta och liten sandstrand med brygga ut i vattnet. Minigolf och kiosk, cirka 200 meter. Handikappstoalett, toalett, handikappsramp ner i vattnet, grillplats, lekplats och fotbollsplan finns precis vid badplatsen. Promenadavstånd till boende, restaurang, kiosk och minigolfbanor på Stiftsgården Tallnäs, cirka 200 meter.

Bada i Sandsjön

Badplatsen ligger fint i Sandsjöns södra delar och har en stor fin gräsyta, en sandstrand, några bänkar och bord. Det finns även en mulltoa. Parkering ca. 50 meter från stranden. I Sandsjön, Fängen och Kärringasjön kan man fiska efter ål, sik, siklöja, gädda, öring, braxen, sutare, sarv, mört, lake och abborre. Fiskekort krävs!

Badplatser

Under säsong kontrolleras vattenkvalitén med regelbundna vattenprover av miljö- och byggförvaltningen, alla badplatser har livräddningsutrustning.