Gasen i botten i Rally SM

På sensommaren har du chansen att se Sveriges bästa rallyförare göra upp i jakten på en åtråvärd SM-titel. Ett hundratal team kommer att ge järnet på grusvägarna runt om i Vaggeryds och Gnosjö kommun under två dagar i september. Passa på att låta dig fascineras av rallyns fart och spänning.

24 & 25 september

Den 24-25 september flaggas finalen i rally-SM igång i Klevshult i Vaggeryds kommun. Det blir rally på högsta nivå med specialsträckor över stora delar av kommunen och även in i Gnosjö kommun. Tävlingen är den sista av fyra deltävlingar i svenska mästerskapen i rally. Arrangör är Skillingaryds Motorklubb.

En SM-tävling drar blickarna till motorklubben och platsen som tävlingen körs på. Publiken får en chans att se Sveriges bästa förare på nära håll och många långväga gäster kommer att resa hit under tävlingsdagarna.

I ett stort arrangemang med ett hundratal tävlande, bilar, depåpersonal, sponsorer och publik är det mycket som ska klaffa. Tävlingsledningen har en rejäl lista med uppgifter att bocka av innan tävlingsdagarna. En stor del av arbetet handlar om att samordna alla funktionärer. Klubben besätter förstås merparten av de cirka 250 posterna men hjälp kommer också från grannklubbar och andra föreningar i kommunen

Det är inte varje år en SM-tävling körs på vägarna i kommunen. Arrangörerna har redan sett ett stort intresse och hoppas att publiken tar chansen och besöker arrangemanget. Med de riktlinjer som gäller för idag för coronasäkerhet är det fullt möjligt att ta sig ut till publikplatser i skogen.

Högtidlig start och invigning av tävlingen sker i Klevshult fredagen den 24 september kl 18. Femton sträckor körs under helgen. Fyra sträckor på fredagkvällen och elva på lördagen. Flera av sträckorna körs två gånger. På lördag förmiddag har de tävlande ett kort uppehåll i Vaggeryd och sedan är det målgång med prisutdelning i Klevshult cirka 16.30 på lördagen.

Ett programblad släpps några dagar innan rallyt, där kommer besökare kunna ta del av samtliga sträckor, publikparkeringar och var åskådarplatser finns.

Skillingaryds Motorklubbs facebook-sidalänk till annan webbplats och deras hemsidalänk till annan webbplats hittar ni efterhand information om tävlingarna.

• Rasta Klevshult