Huvudmeny

twitter

Laika (Teater)

Efter en uppskattad turné förra året turnerar Özz Nûjen återigen med Riksteatern i pjäsen Laika. En smart, varm och rolig pjäs där allvar och skratt går hand i hand.

Lör 15 okt, kl. 19:00-20:30

En man återvänder till jorden. Genom fönstret i baren där han blir stammis betraktar han människorna som passerar förbi; de som har och de som inte har, de som är inkluderade och de som står utanför.

Generöst och poetiskt predikar han med både humor och allvar om samhällets brister; ger en röst åt de som inte annars får utrymme att höras. I berättelserna vi får ta del av tar små underverk form. Kanske är det så, att det ryms ett mirakel i oss alla?

Pjäsen är skapad av den italienske skådespelaren och författaren Ascanio Celestini, som också regisserar Özz Nûjen i Riksteaterns uppsättning.

Ascanio Celestini ser världen från de förfördelades perspektiv och fångar publiken med sina beskrivningar av sociala och politiska orättvisor på ett sätt man inte kan värja sig emot. Som publik känner man hela tiden det underliggande allvaret samtidigt som man skrattar sig igenom föreställningen.

På turné med Riksteatern hösten 2022. Laika hade Sverigepremiär på Riksteatern hösten 2021.

Rekommenderas från 16 år.

Om biljetter

Vaggeryds kommun har kulturhelg 14-16 oktober. Teaterföreningen visar denna föreställning gratis. Men gratis-biljett erfordras. Kan hämtas på biblioteken eller bokas per tel. 070 173 01 04, 070 330 21 00 (eller hämtas i foajén på speldagen) Max. antal i salongen 200 st.

Medverkande

Özz Nûjen (skådespelare)
Markus Räsänen (dragspel)
Helena Bergström (inspelad röst)

Konstnärligt team

Text & regi: Ascanio Celestini
Översättning: Mia Törnqvist
Kompositör: Gianluca Casadei, Markus Räsänen
Dramaturg: Lisa Lindén, Mia Törnqvist
Scenografi & ljusdesign: Ascanio Celestini
Regiassistent: Samuele Caldognetto

Producent

Riksteatern Länk till annan webbplats.

  • Skillingehus i Skillingaryd
  • 070 173 01 04