Huvudmeny

twitter

Upplev mars i Vaggeryds kommun

Har du hittat några vårtecken på Store Mosse nationalpark? Förlängt dagen med en kvällskonsert på Skillingehus? Här kommer några aktivitetstips för mars månad!

  • Teater, musik och komedi kan du uppleva i Skillingehus, året om! Föreställningarna hittar du på vaggeryd.se/evenemang Länk till annan webbplats..
  • Mysbio i Vaggeryd. Visste du att du kan gå på bio på Folkets hus i Vaggeryd? Jodå. Kolla in deras hemsida för biofilmer och tider Länk till annan webbplats..
  • Boka in dig på vårens evenemang. Evenemangskalendern uppdateras hela tiden, och vid den här tiden på året brukar arrangörerna vakna till liv och publicera ett gäng nya grejer på vaggeryd.se/evenemang Länk till annan webbplats.. Kolla in så kanske du hittar något för dig där!
  • Leta vårtecken i Store Mosse nationalpark Länk till annan webbplats.! Det brukar vara full fart på fågelmatningen utanför naturum när dagarna blir längre och solen tittar fram igen. Sångsvanarna dyker upp när isen släpper på Kävsjön. Lederna torkar upp och det finns mycket att upptäcka under en vandring. Mossens egen vårblomma, rosling, visar sina rosa klockor och tuvullens gula knippen av ståndare lyser upp i sumpskogen. Porsen blommar på bar kvist och tranorna trumpetar. Blåsippor växer ute vid Svänö och orrarna hörs lång väg. Dvärgbeckasiner och småspovar spelar och göken hörs från alla håll. Promenera längs någon av vandringslederna och missa inte att kolla in utställningarna på Naturum.
  • Miliseum är det militärhistoriska museet i Skillingaryd som berättar om den soldatens liv och ingenjörtruppernas verksamhet på orten. Museet är barnvänligt och erbjuder guidade turer.
  • Bowling är en bra aktivitet för mars månad - fyra banor hittar du på Skillbowl i Skillingaryd!
  • Småländsk restaurangmat kan du hitta på flera ställen i Vaggeryds kommun, bland annat på Stiftsgården Tallnäs i Tofteryd, med harmoniska promenadstigar jämte Linnerydssjön. Få inspiration till ditt nästa restaurangbesök genom att filtrera fram restauranger på vaggeryd.se/uppleva Länk till annan webbplats..
  • Simma i bassängerna. Saknar du känslan av viktlöshet? Allmänhetens simhall hittar du i både Vaggeryd och Skillingaryd, med motionssim och aktiviteter för stora och små. Läs mer på vaggeryd.se/uppleva.

Har du fler tips? Mejla till oss på press@vaggeryd.se.

Om Almanackans månadstips

Vaggeryds kommun går tillsammans med dig genom året 2024! På vaggeryd.se/upplev Länk till annan webbplats. upptäcker du aktiviteter och evenemang i vår kommun - varje månad! Se till att kolla in månaderna när det närmar sig eftersom innehållet uppdateras.