Huvudmeny

twitter

Stiftsgården Tallnäs

Stiftsgården Tallnäs är en konferens & lägergård i hjärtat av Småland. Sväng av från E4:an och upptäck våra vackra omgivningar, med naturen och Linnesjön inpå knuten. Här hittar du platsen för konferens, läger och högtider.

Vi är en gård full med möjligheter där bara fantasin sätter gränser. Vårt kök serverar omsorgsfullt lagad mat, vårt kapell skänker en stunds avkoppling och naturen ger oss ny energi.

Välkommen till oss för konferens, läger och högtider. Stora delar av gården är handikappsanpassad.

Konferens

Att konferera på Stiftsgården Tallnäs är att förena nytta med avkoppling. Här får ni uppleva lugnet och stillheten i vår vackra småländska miljö och samtidigt inspireras till kreativa möten. Vill ni ha en paus i arbetet kan ni njuta av en kort promenad i de vackra omgivningarna runt stiftsgården. Kvällen kan avslutas med en god middag & en skön stund i vår vedeldade sjöbastu intill strandkanten.

Boende

Här får ni uppleva lugnet och stillheten i vår vackra småländska miljö. Passa på att ta en promenad längs sjökanten efter frukosten, eller gå in i vårt rofyllda kapell och pausa från vardagstressen för en stund.

Restaurang

Vällagad mat är vårt signum. Med rötterna i den småländska mattraditionen lovar vi att du kommer att få njuta av en god måltid med passande dryck. Vår matsal har plats för 120 personer. All beställning i vår restaurang behöver förbokas.

Läger

Läger tillhör vår dagliga verksamhet och många återkommer till oss gång på gång. Konfirmandläger, barnläger, föreningsläger, lägerskola – på stiftsgården Tallnäs har vi stor erfarenhet av att ta emot lägergäster, alla med behov av en bra mötesplats.

Här finns alla förutsättningar för ett roligt och givande läger i en inspirerande och vacker miljö med en mängd aktiviteter såväl utomhus som inomhus. Utemiljön bjuder på vackra grönområden perfekt för er som vill idrotta och under sommartid finns möjligheter till bad och fiske i den närliggande Linnesjön. Inomhus finns trivsamma lokaler för gemenskap och boende. Tallnäs har dessutom en stor och fräsch sporthall.

Kapellet

På gården ligger Stiftsgårdens vackra kapell som invigdes år 1970. Kapellets portar står alltid öppna för våra gäster att besöka när det passar och används flitigt som mötesplats för våra olika grupper. I vårt kapell kan ni finna en stund av stillhet och ro och samtidigt njuta av det vackra krucifixet framme vid altaret, gjort av den berömda träsnidaren Eva Spångberg (d.2011). Vårt kapell rymmer ca 100 personer.

Det gemensamma andaktslivets tider och former anpassas efter gårdens gäster.

Vänligen fråga i receptionen efter de aktuella andakts- och gudstjänsttiderna.