Huvudmeny

twitter

Vandra med André på mossen

För dig som vill ha en extra minnesvärd upplevelse på Store Mosse nationalpark rekommenderar vi snöskovandring. Känslan när man upptäcker att mossen faktiskt bär är obetalbar. Att man faktiskt kan gå rakt ut i detta fantastiska landskap.

Orörd natur, växter och djur, frisk luft – tystnad. Upplev nationalparken Store Mosse med mig!

– André Schurtenberger, guide

Store Mosse är Sydsveriges största myrområde. Beteckningen myrhav är ingen överdrift – det är imponerande vidder, som för tankarna till fjällvärlden. Store Mosse nationalpark ligger i Småland och är Sveriges största till stora delar orörda högmosseområde söder om Lappland. Det skyddade området är nära 8 000 hektar. Väg 151 mellan Värnamo och Gnosjö i Jönköpings län, skär rakt igenom nationalparken. Vandra med mig ut i detta fantastiska landskap. Väl ute på högmossen kan man prova att gå på tur med snöskor och vi ska naturligtvis avnjuta en fika tillsammans.

Jag ser fram emot att få ta emot er! /André

Om Vandra med André och Store Mosse Vandrarhem

I Store Mosse nationalpark finns två vandrarhem – Svänö och Lövö. Båda erbjuder charmigt boende offgrid – varken el eller vatten är indraget i husen. Precis utanför grinden passerar nationalparkens vandringsleder. Vandrarhemmen drivs av oss, André och Gun, som har bott med Store Mosse som granne i många år

När du bor hos oss på Store Mosse vandrarhem har du alla möjligheter att ägna dig åt vandring, fågelskådning, utomhusfika, se på växter och mycket annat. Eller kanske hyra snöskor och gå en guidad tur på mossen. Vi erbjuder också guidade vandringar och snöskovandringar i detta fantastiska landskap.