Huvudmeny

twitter

Vandra Höglandsleden, en del av Smålandsleden – 9 leder över 90 mil

Småland är för många förknippat med djupa skogar med sin rogivande tystnad, förtrollande vackra sjöar, hänförande utsikter, för att inte tala om älgar, lingon och röda stugor med vita knutar. Smålandsleden har en infrastruktur som faktiskt låter dig uppleva allt detta och mycket mer. Välkommen!

Smålandsleden är ett ledsystem på 90 mil och i appen har vi lagt in ett sextiotal startpunkter med buss-/tåganslutning eller parkering. Appen innehåller bilder som visar sträckornas karaktär samt information om startpunkter, rastplatser, vindskydd och logistik. Där finns det du behöver veta, oavsett om du vill gå en kort promenad med barnen eller ger dig ut på ett riktigt långt äventyr.

Översiktskarta över Smålandsleden.

Klicka på bilden för att komma till den interaktiva kartan. Tips: Under varje del av huvudleden kan du ladda hem en PDF med karta och ledbeskrivning. Även om regionen har bra mobiltäckning kan det vara klokt att ha en PDF som reserv i mobilen.

Fakta

Smålandsleden är en sammanslagning av vandringslederna Västra Vätterleden (etapp 8), Södra Vätterleden, John Bauerleden, Holavedsleden, Anebyleden, Höglandsleden, Järnbärarleden, Kävsjölänken och Gislavedsleden.

Längd: Ca 900 km (exklusive avstickare)

Startpunkter: Ca 60 st (tåg, buss, parkering)

Smålandsleden lägger löpande ut artiklar på Facebook Länk till annan webbplats. med kompletta vandringsförslag. Du kan även kontakta oss direkt eller ställa frågor till Smålands Turism Länk till annan webbplats. eller kommunernas turistbyråer eller Infopoints.

Besök Smålandsledens hemsida för information, interaktiv karta över de olika lederna, samt utskrivbar översiktskarta: