Huvudmeny

9
twitter

Miliseum - Ett militärhistoriskt museum

Miliseum, det militärhistoriska centret i Småland, som berättar om den indelte soldatens och soldatfamiljens liv samt ingenjörtruppernas verksamhet.

Skillingaryd är kanske mest känt för sin månghundraåriga militära övningsplats, den så kallade Slätten. Här övades indelta soldater redan under 1600-talet och militär verksamhet pågår än idag. Tag gärna en promenad och upplev de pietetsfullt vårdade byggnaderna som i dag är statligt byggnadsminne. Passa också på att besöka vår soldattorpsmiljö "Lillemo" från 1800-talet.

I denna anrika miljö hittar du vårt militärhistoriska museum - Miliseum. Här följer du de indelta soldaterna och deras familjers öden genom Sveriges historia och upplever deras hårda levnadsvillkor både hemma på soldattorpet och i fält. Du kan också lära dig mer om skjutfältets historia och kan studera exempel på de kanoner och terrängbilar som använts av artilleriet. Emellanåt förevisar vi dem utomhus.

Öppettider

Tis-Fre: 10:00-15:00 Lör: 10:00-14:00

Inträde

Vuxen: 60 kr Ungdomar: 13-18 år: 20 kr Barn: upp till 12 år: Gratis

Grupper: kontakta oss

Miliseum

Artillerigatan 14 568 30 Skillingaryd

Telefonnummer 0370-67 89 50

E-postadress sven.engkvist@vaggeryd.se

Webbadress www.miliseum.com

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision