Huvudmeny

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Hoks förskola

Hoks förskola

På Hoks förskola finns det tre avdelningar och vi har plats för cirka 55 barn. Avdelningarna är organiserade i två olika byggnader och har delvis gemensamma lokaler med skolan. 

Vi utforskar vår närmiljö tillsammans med barnen och rör oss mycket ute på samhället. Vi går regelbundet till lekparken och skogen. Närheten till skolan gör att vi på ett bra sätt kan förbereda de äldsta barnen inför skolstarten genom att vi dagligen rör oss på skolgården och på så vis blir bekanta med skolans miljö. De äldsta barnen äter lunch i skolans matsal. Förskolan har tillgång till bibliotek och gymnastiksal.

Vi utgår ifrån ett utforskande arbetssätt och vi arbetar med tema/projekt, där barnens frågor, intressen och nyfikenhet styr innehållet. För att få fatt i barnens tankar och idéer strävar vi efter att vara nära barnen och ha ett inlyssnande förhållningsätt. Genom pedagogisk dokumentation följer vi barns utveckling och lärande, vilket ligger till grund för vårt systematiska kvalitetsarbete. I vårt arbete är lärplattan ett viktigt redskap.

Vår förskola är med i nätverket Guldgruvan som är en del av ReMidas verksamhet. ReMida erbjuder mycket material som ursprungligen inte är tänkt för barn, men som däremot får barn att tänka. Att vara en Guldgruva innebär att vi har plockat bort färdigt material på avdelningarna till förmån för ofärdigt material, det vill säga rest- och spillmaterial från ReMida.

Aktuellt från förskolan

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Charlotte Sandberg