Huvudmeny

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Slättens förskola

Slättens förskola

Slättens förskola ligger i den södra delen av Vaggeryds tätort. Förskolan har tre avdelningar där barnen är indelade efter ålder. Vi har en gemensam matsal som vi kallar för Hjärtat som ligger mittemellan förskoleavdelningarna.

På vår förskola har vi en härlig utegård som inbjuder till lek. Barnen som sover gör det utomhus i sina vagnar. Vi rör oss en hel del utanför förskolgården och vi har nära till både skogen, lekparken och Götafors skola. Närheten till skolan gör att vi på ett bra sätt kan förbereda de äldsta barnen inför skolstarten genom att gå och leka på skolgården och bekanta oss med skolans miljö.

Vi utgår ifrån ett utforskande arbetssätt och vi arbetar med tema/projekt, där barnens frågor, intressen och nyfikenhet styr innehållet. För att få fatt i barnens tankar och idéer strävar vi efter att vara nära barnen och ha ett inlyssnande förhållningsätt. Genom pedagogisk dokumentation följer vi barns utveckling och lärande, vilket ligger till grund för vårt systematiska kvalitetsarbete. I vårt arbete är lärplattan ett viktigt redskap.

Vår förskola är med i nätverket Guldgruvan som är en del av ReMidas verksamhet. ReMida erbjuder mycket material som ursprungligen inte är tänkt för barn, men som däremot får barn att tänka. Att vara en "Guldgruva" innebär att vi har plockat bort ”färdigt” material på avdelningarna till förmån för ”ofärdigt” material, det vill säga rest- och spillmaterial från ReMida. 

Aktuellt från förskolan

Det finns inga artiklar att visa
Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2018-08-08

Sidansvarig:

Ylva Josefsson