Huvudmeny

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Hjortsjöskolan 1-6

Bild på Hjortsjöskolan F-5

Hjortsjöskolan 1-6 ligger i centrala Vaggeryd och är en skola med ungefär 380 elever och 50 medarbetare.

Vi arbetar för varje elevs bästa, både när det gäller lärande och utveckling och när det handlar om att skapa och upprätthålla trygghet och studiero. Genom goda relationer, delaktighet och samarbete vill vi skapa möjligheter för var och en att växa i en positiv lärmiljö, som präglas av ledorden trygghet, omtanke, nyfikenhet, ansvar och livsglädje. Det här läsåret har vi HÄLSA som gemensamt tema på skolan.

Rektorn har ordet

Hoppas att ni mår bra och slipper virus och förkylningar. Majoriteten av elever och personal är på plats i skolan och vi fortsätter att arbeta utifrån Folkhälsomyndighetens råd för att förhindra smittspridning. Bra att ni även hemma talar med era barn om att hålla en god handhygien och att man är hemma från skolan om man har symptom som hosta eller snuva. Obs! Sjukanmälan görs av vårdnadshavare varje dag som barnet är borta, precis som vanligt. Om en elev kommer till skolan med symptom, skickar vi hem eleven efter att först ha kontaktat vårdnadshavare. När det gäller Vaggeryds kommun och frågor om Corona, hittar ni information på kommunens hemsida.

För att elever som är hemma ska kunna följa med i skolarbetet, skickar varje team eller årskurs hem uppgifter till alla vårdnadshavare två gånger i veckan. Har ni frågor, är ni alltid välkomna att kontakta ert barns mentor.

Jag vill ta tillfället att påminna om, att ansökningar om modersmålsundervisning till nästa läsår ska fyllas i och lämnas till mentor den här veckan (v 14). Ni hittar blanketten på kommunens hemsida eller kontakta barnets mentor, så hjälper hen till.

Nästa vecka är det påsklov och eleverna är lediga från skolan. Våra fritidshem håller öppet måndag-torsdag för elever som har plats på fritids och vars föräldrar antingen arbetar eller studerar. Efter lovet börjar skolan igen den 14 april med läsning enligt ordinarie schema.

 

En god och glad påsk önskar jag er alla!

Gunilla Crona, rektor Hjortsjöskolan 1-6
gunilla.crona@vaggeryd.se

Text

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2020-04-01

Sidansvarig:

Gunilla Crona

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision