Huvudmeny

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Hjortsjöskolan 1-6

Bild på Hjortsjöskolan F-5

Hjortsjöskolan 1-6 ligger i centrala Vaggeryd och är en skola med ungefär 380 elever och 50 medarbetare.

Vi arbetar för varje elevs bästa, både när det gäller lärande och utveckling och när det handlar om att skapa och upprätthålla trygghet och studiero. Genom goda relationer, delaktighet och samarbete vill vi skapa möjligheter för var och en att växa i en positiv lärmiljö, som präglas av ledorden trygghet, omtanke, nyfikenhet, ansvar och livsglädje. Det här läsåret har vi HÄLSA som gemensamt tema på skolan.

Rektorn har ordet

Jag vill börja med att tacka alla för en hellyckad Hjortsjövandring och ett särskilt tack till den personal som, tillsammans med eleverna i åk 6, lade ner extra arbete och engagemang på planering och förberedelser samt till alla föräldrar och anhöriga som var med. Nu är dagen utvärderad – och vi kan se fram emot nästa års vandring!

Vi har haft föräldramöten om bl a de nationella proven i åk 3 och i åk 6. Trevligt att träffa er och positivt att så många hade möjlighet att komma! För åk 3 blir det några olika provdelar i svenska och matematik och för åk 6 gäller svenska, matematik och engelska. I åk 3 ligger proven under vårterminen, men eleverna i åk 6 börjar redan efter höstlovet med de muntliga delarna i alla tre ämnena. I februari har åk 6 sedan sina första skriftliga nationella prov, då i ämnet svenska. Mer information finns på www.skolverket.selänk till annan webbplats. Ledighet kommer inte att beviljas under provperioderna. Om ni har frågor om provdatum eller något annat som rör de nationella proven, är ni alltid välkomna att kontakta mentorerna eller mig.

Som ni säkert sett, har hållplatsen för skolbussar flyttats lite grann utmed Gliets gata. Var vänlig respektera det stoppförbud som råder även på den tillfälliga hållplatsen. Detta gäller enligt skyltning, men är extra viktigt på morgnar och eftermiddagar då bussarna måste få plats att stanna med god plats och sikt runt omkring. Ytterst handlar det förstås om våra elevers säkerhet!

Till sist ett par datum att lägga på minnet:
* Höstlovet infaller vecka 44. Våra fritidshem har öppet för de elever vars föräldrar antingen arbetar eller studerar och som i förväg anmält behov av plats under lovveckan.
* KU-dagar (kompetensutvecklingsdagar för personalen) äger rum 18-19 nov.
* Höstterminen avslutas fredag 20 dec.


Vänliga hälsningar,

Gunilla Crona, rektor
gunilla.crona@vaggeryd.se

Text

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2019-09-26

Sidansvarig:

Gunilla Crona

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision