Huvudmeny

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2017-04-03 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2017-04-03

Dekorationbild för nyheten

Skolloppet

På fredag den 7 april springer eleverna på Sörgårdsskolan Team Rynkebys Skollopp till förmån för barn med allvarliga sjukdomar.

I år kommer 525 skolor i Sverige, Danmark, Norge och Finland att springa Skolloppet. Genom att delta i detta gör eleverna inte bara något bra för sig själva. De blir också del av en stor, nordisk gemenskap som, oavsett klasser, skolor och landsgränser, bidrar till att göra märkbar skillnad för barn med allvarliga sjukdomar.

Inför loppet har eleverna möjlighet att ingå mikrosponsoravtal med familj, vänner och lokala företag, som uppmanas skänka ett mindre belopp per varv som den enskilda eleven springer i samband med Team Rynkeby Skolloppet.

Pengarna betalas in elektroniskt direkt till Team Rynkeby Fonden, som donerar dem oavkortat till Barncancerfonden i Sverige. I Sverige, Norge och Finland doneras pengarna oavkortat till lokala barncancerorganisationer, medan de i Danmark doneras till kampen mot allvarliga lungsjukdomar hos barn.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2017-04-03

Sidansvarig:

Anna Fritz

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision