Huvudmeny

Huvudgren:

Utbildning och barnomsorg

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2017-09-03 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2017-09-03

Elever på YH möbelproduktionstekniker

94 % av möbelproduktionsteknikerna får jobb i branschen

Statistik visar att framtidsutsikterna för studenterna som läser YH-utbildningen till möbelproduktionstekniker på Fenix kultur- och kunskapscentrum i Vaggeryd är väldigt bra.

Bland avgångseleverna från de tre senaste omgångarna, som slutfört utbildningen och tagit ut examen, har 94 % jobb inom området.

– I år är vi också glada över att det är 43 % tjejer på utbildningen och det är väldigt högt i förhållande till andra liknande utbildningar inom industri, tillverkning och produktutveckling, säger Håkan Josephsson som är utbildningssamordnare för YH möbelproduktionstekniker.

Under denna veckan är studerande på YH-utbildningen återigen på möbelmässan för att inspireras och lär känna sin bransch.

– Det är viktigt för våra studenter att få träffa företagen och knyta kontakter och får vara med i sammanhang där nyheterna visas upp. Förhoppningen är att de själva i framtiden ska vara med och ta fram produkter som ska visas här, säger Håkan.

De studerande i årskurs 2 håller på att göra sina examensarbeten. Flertalet av de studerande gör ett examensarbete tillsammans med ett företag där den studerande har ett produktionstekniskt problem att lösa.

Samuel Fransson sitter med i ledningsgruppen för Swedese Möbler i Vaggeryd och är nöjd med samarbetet:

– YH Möbelproduktionstekniker är en bra utbildning och de studerande får den kompetens som företagen efterfrågar. Behovet för denna utbildning är stor då framtiden ser ljus ut för branschen, säger Samuel Fransson.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2017-09-03

Sidansvarig:

Alija Bucuk